Ίδρυμα Ωνάση: Ανακοινώθηκαν 112 νέες υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές το 2026-2027

Ανακοινώσεις 0

Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής: Κλειστή η πόρτα του Υπ. Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής

Δελτίο τύπου /καταγγελία : Κλειστή η πόρτα του Υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς !

Πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 7/10 η προγραμματισμένη κινητοποίηση συλλόγων Π.Ε. και εκπροσώπων ενώσεων και συλλόγων γονέων, στο Υπουργείο Παιδείας, για το θέμα των τεράστιων κενών που ταλανίζουν τα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να παραμένουν κλειστά. Αν και το Υπουργείο ήταν ενήμερο για την  προγραμματισμένη κινητοποίηση, δεν άνοιξε την πόρτα του για να δεχτεί αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονέων με την πρόφαση ότι οι αρμόδιοι είχαν άλλες υποχρεώσεις !

Από την πρώτη φορά «αριστερά» με «τσάι και συμπάθεια» περάσαμε στη δεύτερη φορά «αριστερά» και το «μη μου τους κύκλους τάραττε»... Άλλωστε η κατευθυντήρια γραμμή για «εξορθολογισμό του κόστους» έχει εμπεδωθεί από όλους όσους είναι στο τιμόνι της εφαρμογής της μνημονιακής και ευρωενωσιακής πολιτικής, που θέλει να σαρώσει κάθε είδους δημόσιας/δωρεάν κοινωνικής παροχής, όπως η Παιδεία.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο εμπαίζει και απαξιώνει την αγωνία εκπαιδευτικών και γονιών για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών. Καμιά αυταπάτη και καμιά προσμονή ... δεν παρακαλάμε για το αυτονόητο...μόνο ο δρόμος του μαζικού αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο. Απαιτούμε τώρα πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε μια φάση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καλεί σε ανοικτό διοικητικό συμβούλιο τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και τους μαζικούς φορείς του Δήμου Διονύσου (1ο Αγ. Στεφάνου 7.00 μ.μ), με θέμα την κλιμάκωση/προγραμματισμό της δράσης μας για την κάλυψη των κενών και τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΑΣΓΜΕ την Τετάρτη 14/10 στο Υπουργείο Παιδείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

               Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

         ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις