Thumbnail
Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ.Κοτσιφάκη σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

1.       Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει κάθε φορά, μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μια σύντομη δήλωση, ώστε να ενημερωθεί ο κλάδος για τα αποτελέσματα τέτοιων συναντήσεων. Ιδιαίτερα όταν ερωτάται από δημοσιογράφους, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση,  δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η άποψη που εκφράστηκε από   τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στο ΔΣ, τη στιγμή μάλιστα που άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και παρατάξεις έβγαλαν ανακοινώσεις ή ενημέρωσαν δημοσιογράφους και κανάλια.

2.       Επί της ουσίας τώρα: Είναι σαφές ότι οι απαντήσεις σε τρία από τα πολύ σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την ΟΛΜΕ και μας οδήγησαν σε  μεγάλες κινητοποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια  (διαθεσιμότητα – εξεταστικό Λυκείου – αξιολόγηση) ήταν ικανοποιητικές και η επίλυσή τους προφανώς συνιστά θετική εξέλιξη.

3.       Παραμένουν, βεβαίως,  σε εκκρεμότητα άλλα μεγάλα ζητήματα: οι απώλειες που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια  -ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοι- στις αποδοχές μας, το πάγωμα της υπηρεσιακής μας εξέλιξης, οι τραγικά χαμηλές δαπάνες για την παιδεία, το αυξημένο ωράριο, καθώς και άλλα πολλά ζητήματα. Γι’ αυτά τα θέματα το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει, να αγωνίζεται και να διεκδικεί λύσεις, όπως τόνισα και στη δήλωσή  μου μετά τη συνάντηση.

4.       Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα κάνει προφανώς στην επόμενη συνεδρίασή του μια συνολική εκτίμηση της  συνάντησης. Και βέβαια ο κλάδος πρέπει να συζητήσει άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση.

5.       Ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ δηλώνω ότι εκφράζω και θα συνεχίσω να εκφράζω, σε ό,τι με αφορά, τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων και του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Η πορεία του καθενός μας δείχνει πολλά και για το μέλλον.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστατίδης
Παραστατίδης: «Μαθητικά συνέδρια: η “γκρίζα αγορά” των εκπαιδευτικών εκδρομών»
Ερωτήματα για το κόστος, την ποιότητα και την εποπτεία των «διεθνών μαθητικών συνεδρίων»
Παραστατίδης: «Μαθητικά συνέδρια: η “γκρίζα αγορά” των εκπαιδευτικών εκδρομών»
Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση
Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΠΑΛ: Από τον ενθουσιασμό των Apps στην πραγματικότητα της τάξης
«Κάθε δωρεάν εργαλείο ενέχει τον κίνδυνο να «μαθαίνει» από εσένα, αποθηκεύοντας δεδομένα και ψηφιακά αποτυπώματα»
Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΠΑΛ: Από τον ενθουσιασμό των Apps στην πραγματικότητα της τάξης
Υπουργείο Παιδείας
Προκήρυξη εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026: Υποβολή αιτήσεων και απαιτούμενα δικαιολογητικά
ΑΣΕΠ 1ΓΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις και τους τίτλους σπουδών
Προκήρυξη εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026: Υποβολή αιτήσεων και απαιτούμενα δικαιολογητικά
pencil-molyvi.jpg
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας
Ο Σύλλογος «Ο Αριστοτέλης» ζητά δημοσιοποίηση κενών και τήρηση της μοριοδότησης, καταγγέλλοντας παρατυπίες στη Γ΄ φάση
Καταγγελίες για αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Αθήνας