ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Θέλω να γίνω δάσκαλος και να διδάξω …όμως θέλω και να ζήσω, να κάνω και οικογένεια
του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου

Σύμφωνα με μελέτη του ιδρύματος Varkley Gems οι έλληνες εκπαιδευτικοί καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς το κοινωνικό στάτους  και την πρώτη στην Ευρώπη (έρευνα 2013). Το κοινωνικό στάτους αφορά όμως μόνο στους πολίτες της χώρας διότι δυστυχώς η πολιτεία έχει απόλυτα απαξιώσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών τόσο ηθικά όσο και υλικά.

Έτσι μέσα από την ανάλυση των στοιχείων των πανελληνίων εξετάσεων διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότεροι μαθητές στρέφουν την πλάτη τους στις παιδαγωγικές και τις καθηγητικές σχολές.

Και πώς να μην αποφεύγει ο καλός  μαθητής τις καθηγητικές σχολές αφού σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των εκπαιδευτικών κατά 40% στην Ελλάδα το 2013-2014! Αντίθετα, σε 16 ευρωπαϊκές χώρες κάποιες από τις οποίες βρίσκονται ομοία με εμάς σε οικονομική κρίση η αγοραστική δύναμη του κλάδου των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν κατακρημνίσθηκε αλλά αυξήθηκε κιόλας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί να γίνει εκπαιδευτικός ένας νέος σήμερα αν έχει την δυνατότητα να σπουδάσει κάτι διαφορετικό που ίσως  τον οδηγήσει, τουλάχιστον με αυξημένες πιθανότητες, σε μια οδό ευημερίας  αντί για την σίγουρη οδό της ανέχειας και της απαξίωσης;

 «Θέλω να γίνω δάσκαλος και να διδάξω …όμως θέλω και να ζήσω να κάνω και οικογένεια…» μου είπε ένας μαθητής και έμεινα για λίγο σκεπτικός.

Το επικίνδυνο  αυτό καθεστώς θα δημιουργήσει αναπόφευκτα τα επόμενα χρόνια μια δεξαμενή δασκάλων και καθηγητών που εγώ ονομάζω «τυχαία ευρισκόμενους» στο εκπαιδευτικό στερέωμα, αφού ένας μεγάλος αριθμός μαθητών που εισάγεται σήμερα στις σχολές εισάγεται με πολύ χαμηλές βάσεις, είναι αυτό που λέμε  «αδύνατοι» μαθητές,  που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν ιδιαίτερους στόχους  δεν είναι επιλογή τους η σχολή αυτή ενώ έχουν χαμηλά προσόντα, κυρίως όμως δεν έχουν την φλόγα του λειτουργού, την φλόγα του δασκάλου.

Η παιδεία σαν την πλούσια χώρα, παράγει όλα τα αγαθά έλεγε ο Σωκράτης και η εκπαίδευση των νέων μιας αποτελεί την επιταγή που θα εξαργυρώσουμε στο μέλλον. Σήμερα όμως οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση έχουν μετατρέψει την παιδεία σε βραδυφλεγή βόμβα. Το φυτίλι έχει ανάψει και η εκκωφαντική έκρηξη θα ακουστεί σε μια δεκαετία ίσως τότε που όπως ακριβώς δεν θα βρίσκει κάποιος καλό γιατρό για να γιατρέψει το παιδί του έτσι δεν θα βρίσκει και καλό δάσκαλο για να το διδάξει.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΕΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας
Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι της Ν.Κεραμέως - Η απάντηση της υπουργού
Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας το βράδυ του Σαββάτου. Δήλωση της Νίκης Κεραμέως και του Γ. Οικονόμου για...
Ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι της Ν.Κεραμέως - Η απάντηση της υπουργού
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Επιχειρείται οι εκπαιδευτικοί να χρεώνονται την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου να χρεώνεται με τη σειρά της την...
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική...
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης