Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax  210-5910896                                      

Αιγάλεω 5-10-2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας με την διόγκωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια- Λύκεια και ΕΠΑΛ αλλά και την κατάργηση τμημάτων γενικής παιδείας σε ΕΠΑΛ!  Χαρακτηριστικά παραδείγματα η λειτουργία 26 τμημάτων με 26 & 27 μαθητές στα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, η κατάργηση 3 τμημάτων γενικής παιδείας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω και η λειτουργία 4 τμημάτων Γενικής Παιδείας στη Β΄ τάξη με 40 και 42 εγγεγραμμένους μαθητές! Για άλλη μια φορά  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας                   Γ. Ζαφειρακίδης παραπλανά την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας μας σε πρόσφατη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ μια νέα εκδοχή του «success story» στα σχολεία χωρίς ουσιαστικά προβλήματα!

   Είναι δεδομένο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των τμημάτων των σχολείων, με την αύξηση του αριθμού των μαθητών, γεγονός που ζήσαμε όλοι την περασμένη χρονιά, με δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και στις συνθήκες εργασίας χιλιάδων εκπαιδευτικών όλης της χώρας. Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας παραμένει στην ίδια κατεύθυνση του στοιβάγματος των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα. Την περασμένη χρονιά γίναμε μάρτυρες της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που στο όνομα της μείωσης του «κόστους της εκπαίδευσης» οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και τα στελέχη της εκπαίδευσης αρνήθηκαν με θράσος να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν ακόμα και ισχύουσες διατάξεις των νόμων όπως τη σχετική διάταξη του νόμου 4186/2013 που προβλέπει τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ν.4186/2013 Άρθρο 28, παρ.15).

   Ο κλάδος μας, με σθένος υποστηρίζει και αγωνίζεται στην κατεύθυνση να μειωθεί ουσιαστικά ο αριθμός των μαθητών διεκδικώντας 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις και ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ .Ταυτόχρονα απέναντι στην εργασιακή και παιδαγωγική μας υποβάθμιση και απαξίωση προτάσσουμε την αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το αίτημα αυτό, ως ένα ελάχιστο αλλά αναγκαίο προαπαιτούμενο για την στοιχειώδη καλυτέρευση των όρων παρεχόμενης εκπαίδευσης ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης που χτυπά πρώτα και κύρια τα αδύναμα στρώματα και μαθητές.

   Χρέος πλέον ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση . Όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι διδασκόντων θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κάθε εργαζόμενο ότι πρέπει να συμπαραταχθούν για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.  

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Κορδής

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Συμεών Νικολαΐδης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidikoi_stathmoi_teacher_nipiagogeio.jpg
Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις για voucher - Η απόφαση της ΕΕΤΑΑ
Βγαίνει η ΚΥΑ για τις αιτήσεις ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις για voucher - Η απόφαση της ΕΕΤΑΑ
δασκάλα
Σκάνδαλο στη Σκωτία: 34χρονη δασκάλα αποβλήθηκε για 2 χρόνια λόγω δραστηριότητας στο OnlyFans
Τι αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης- Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που την «έκαψαν»
Σκάνδαλο στη Σκωτία: 34χρονη δασκάλα αποβλήθηκε για 2 χρόνια λόγω δραστηριότητας στο OnlyFans
Νίκη Κεραμέως
Προεδρικό Διάταγμα από τη Νίκη Κεραμέως για Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σπουδαστών - φοιτητών
Στην πρακτική άσκηση ορίζεται αποζημίωση στο 70% του κατώτατου μισθού και ασφαλιστική κάλυψη – Αναλυτικά τα όρια ηλικίας και οι ώρες μαθητείας
Προεδρικό Διάταγμα από τη Νίκη Κεραμέως για Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σπουδαστών - φοιτητών