Thumbnail
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας από τον Βουλευτή Πάρι Μουτσινά

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει αφενός μεν να δώσει εξηγήσεις για την εφετινή μεγάλη αύξηση των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που  διαγωνίσθηκαν προφορικά, αφετέρου δε  να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή κατά Λύκειο,  Δημόσιο ή Ιδιωτικό.

Το 2013 το 7,84% των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων  από τα Ιδιωτικά Επαγγελματικά Λύκεια διαγωνίσθηκε προφορικά, το 2014 το ποσοστό αυτό εκτινάχθηκε στο 15,15%. Στα Δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια το αντίστοιχο ποσοστό είναι 6,24%.

Αυτά προκύπτουν μεταξύ των άλλων, από την απάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου σε σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του ανεξάρτητου βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής στις 8-7-2014 με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή  ζητούσε:

«Για τους υποψηφίους που διαγωνίσθηκαν προφορικά λόγω αναπηρίας, ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών ή ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στις πανελλήνιες εξετάσεις από το 2010 μέχρι και το 2014, να κατατεθεί κατά Λύκειο (Δημόσιο ή Ιδιωτικό), κατά κατηγορία και κατά έτος ο πραγματικός  αριθμός τους  και   η ποσόστωσή τους επί του συνόλου των υποψηφίων».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας αποφεύγει να καταθέσει τα πλήρη στοιχεία όπως του ζητήθηκαν, δηλαδή κατά Λύκειο Δημόσιο ή Ιδιωτικό και αρκείται απλά στην κατάθεση δύο πινάκων με ποσοστά.

Από την κατάθεση των στοιχείων στη Βουλή προκύπτει ότι στα Ιδιωτικά Επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό εφέτος είναι 15,15%, το 2013 ήταν 7,84%. Στα αντίστοιχα Δημόσια  είναι πολύ μικρότερο και ανέρχεται το 2014  στο 6,24%, ενώ το 2013 ήταν 5,31%. Αυξήσεις έχουμε και στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων που από 2,59% το 2013 έφθασαν σε 2,99% το 2014. Η αύξηση του  ποσοστού για τους αποφοίτους των Ιδιωτικών Γενικών Λυκείων είναι αρκετά μεγαλύτερη και το 2014  έφθασε στο 5,20%, ενώ το 2012 ήταν 3,88%.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
Συνελήφθη 43χρονη μετά από απόπειρα κλοπής – Είχε πάνω της μαχαίρι, ηρεμιστικά και μπουκάλι με υδροχλωρικό οξύ
Επίθεση με οξύ σε κατάστημα της Κομοτηνής – Στο νοσοκομείο 25χρονη υπάλληλος
οδωντοτος
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ακινητοποιήθηκε και η εφεδρική αμαξοστοιχία – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού με ΕΜΑΚ και Πολιτική Προστασία
Διπλή βλάβη στον Οδοντωτό: Εγκλωβίστηκαν 77 επιβάτες – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ευρώπη epso
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τύπου «ΑΣΕΠ» – Χωρίς προϋπηρεσία, με πτυχίο τριετούς φοίτησης οι υποψήφιοι
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ