Thumbnail
ΕΛΜΕ Λέσβου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΕ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει τους είκοσι (20) συλλόγους διδασκόντων* οι οποίοι πήραν ομόφωνες ή συντριπτικά πλειοψηφικές αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την χειραγώγηση – απαξίωση των εκπαιδευτικών.

Εξίσου χαιρετίζουμε και όσους εκπαιδευτικούς κράτησαν την ίδια στάση και δεν συμμετέχουν σε ομάδες αξιολόγησης μέσα σε συλλόγους που πήραν αποφάσεις συμμετοχής αλλά και όσους Διευθυντές σεβάστηκαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους και δεν ανέθεσαν υποχρεωτικά αξιολογικό έργο σε όσους συναδέλφους δεν το επιθυμούσαν.

Καλούμε όλους αυτούς τους συναδέλφους να επιμείνουν στη στάση τους αυτή και να οργανώσουμε συλλογικά την ανυπακοή στις αυταρχικές και παράνομες εγκυκλίους του Υπουργείου «Παιδείας». Για το λόγο αυτό τους καλούμε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. την Τρίτη 8 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. στη Χρυσομαλλούσα (Χρυσομαλλούσης 31Β).

Απευθυνόμαστε και σε όσους συναδέλφους υπέκυψαν στις πιέσεις και δήλωσαν συμμετοχή στις ομάδες να το ξανασκεφτούν και να συνταχτούν με τις θέσεις του κλάδου και όχι με τις επιδιώξεις όσων απεργάζονται τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού.

Προειδοποιούμε όσα στελέχη της εκπαίδευσης απειλούν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους με ψεύδη και συκοφαντίες, με ΕΔΕ και πειθαρχικά, ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη! Είναι πια σαφέστερο από ποτέ ότι- παρά τα παχιά λόγια των υποστηριχτών της αξιολόγησης- η διαδικασία αυτή έχει διχάσει βαθιά τον κλάδο και ο καθένας μας πια πρέπει να διαλέξει: με τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς τους ή με την «καριέρα» του, την κυβέρνηση και τις πολιτικές της εξαθλίωσης.

__________________________

* Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο και Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο (Λ.Τ.) Άγρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Πέτρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Μανταμάδου, ΕΠΑ.Λ. Καλλονής, Γυμνάσιο Φίλιας, Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. Γέρας, Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου, Λύκειο Παμφίλων, 1ο και 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, 2ο ΕΠΑ.Λ. και ΣΕΚ Μυτιλήνης.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.
Η Πρόεδρος

Περδικούρη Μαρία Ο Γενικός Γραμματέας

Μπάλλας Ανδρέας


Μυτιλήνη 7/4/2014

ΠΡΟΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας