Thumbnail
Αυτοί με ΜΑΤ, βία και αστυνομοκρατία, εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ-Β/ΘΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«ΠΟΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ;;;»

Τρεις μέρες μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και τη σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου η κυβέρνηση ξαναχτύπησε. Απαγόρευσε στους συναδέλφους από τη Βόρειο Ελλάδα να περάσουν τα διόδια του Πυργετού και να ενωθούν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς αλλά και σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους από τη Λάρισα, τη Καρδίτσα, την Φθιώτιδα και την Αθήνα. Οι συγκεντρωμένοι αντιμετωπίστηκαν με ξύλο και χημικά που προκάλεσαν τραυματισμούς σε συναδέλφους και κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρη και μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά η διαδήλωση έγινε το απόγευμα στους δρόμους της Λάρισας χωρίς τη συμμετοχή των συναδέλφων από Θεσσαλονίκη, Έβρο, Κοζάνη κλπ.

            Η χθεσινή, φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην όλο και εντεινόμενη  φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Αποτυπώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης και αυτών που τη στηρίζουν. Θέλουν να επιβάλουν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων, να κάνουν καθεστώς τη καταστολή των κινητοποιήσεων, στοχεύουν στη καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, το τσάκισμα του λαϊκού εργατικού κινήματος. Μέσα από τις διώξεις και συλλήψεις αγωνιστών και συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, επιχειρούν να καθυποτάξουν και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.

          Δε θα τους περάσει!!!

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΑΤ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

            Συνεχίζουμε!!! Μαζικά και μαχητικά εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, νεολαίοι όλος ο λαός πρέπει και μπορούμε να εντείνουμε την πάλη μας για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συμμετέχουμε  στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να αποφασίσουμε μαζικά συλλογικά και οργανωμένα τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας.

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγωνιστές!

Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/1/2014

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία για αλλαγή και πόσο κοστίζει η έκδοση

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοσ
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας προς τους αναπληρωτές...
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Σάμος, η φωτογραφία του διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Χαλκιδική - Παραλίες
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
ellinomatheia_0.jpg
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025
Πάνω από 11.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – Τα πιστοποιητικά αναμένεται να αποσταλούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025