Thumbnail
ΔΑΚΕ ΔΕ Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   Β΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης      31ο ΕΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  20      Θεσ/νίκη 18.11.2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ

   Κύριε Υπουργέ Υ.ΠΑΙ.Θ.,

      Δυστυχώς το υπουργείο ακόμη μια φορά, κατασπαταλά τα ελάχιστα υπόλοιπα κονδύλια που διαθέτει για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών στα εκατοντάδες κενά, κονδύλια προερχόμενα από την σκληρή φορολόγηση του Ελληνικού λαού, προσλαμβάνοντας αναπληρωτές ΣΜΕΑΕ  ΠΕ11.        

     Την ίδια ώρα δεν αποσπά τους υπεράριθμους (στο σύνολο του ωραρίου) μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι περιμένουν μακριά από τις οικογένειες τους κάθε Σεπτέμβριο αυτή την απόσπαση μιας και δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα οργανικά κενά για την μετακίνηση τους στην περίοδο των μεταθέσεων.

              Αναλυτικά η περίπτωση έχει ως εξής:                    

   Η Διεύθυνση Ειδικής αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι την 5/11/2013 δεν είχε ζητήσει από τις Δ.Δ.Ε. να καταγράψουν στο ολοκληρωμένο σύστημα, κενά πέραν των αρχικά ζητηθέντων στις αρχές Σεπτεμβρίου για τις ΣΜΕΑΕ.             Στις σχολικές μονάδες Ε.Α.Ε. της Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης όμως από τις αρχές Οκτωβρίου καταγράφονται 4 &1/2 κενά  ειδικότητος ΠΕ11 όπως και μερικά ΠΕ19-20 πέραν αυτών που αγνοούμε και τα οποία μόλις την 5/11/2013 καταχωρήθηκαν ύστερα από αίτημα της αρμόδιας Δ/νσης Ειδικής αγωγής του ΥΠΑΙΘ στο ολοκληρωμένο σύστημα.                                                             Εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι τουλάχιστον από Χίο και Κέρκυρα, που αφενός έχουν κάνει αίτηση απόσπασης για τις ΣΜΕΑΕ και αφετέρου αποσπώνται τα προηγούμενα έτη , επικοινώνησαν την Τρίτη 12/11/2013 με το αρμόδιο τμήμα στο ΥΠΑΙΘ, το οποίο τους δήλωσε, ότι ήδη είχε λάβει εντολή-απόφαση δρομολόγησης διορισμού αναπληρωτών σε αυτές τις θέσεις ελλείψει άλλου τρόπου κάλυψης των κενών αυτών με προσωπικό!!!!!.             

   Το  ΚΥΣΔΕ στο οποίο αποταθήκαμε άμεσα και το οποίο συνεδρίαζε μας δήλωσε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε από την Δ/νση Ειδικής αγωγής να καλύψει με αποσπάσεις τυχόν κενά στις ΣΜΕΑΕ.            

                  Άμεσα συνεχίσαμε την έρευνα-επικοινωνία, με τον αρμόδιο Δ/ντή της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής, ο οποίος μας δήλωσε ότι το ΚΥΣΔΕ ποτέ δεν του ζήτησε τα κενά, πράγμα που το έκανε μόνο στις αρχές του σχολικού έτους !!!!                                                                                         Στην συνέχεια παρέπεμψαν τους συναδέλφους  σε νέα αναμονή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ!!!!   

   Φανταστείτε την έκπληξή τους σήμερα όταν ανακοινώσατε προσλήψεις 3 αναπληρωτών στις ΣΜΕΑΕ της Ανατ. Θεσ/νίκης,  όταν για 3 μήνες τώρα περιμένουν την ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασης.                   Δυστυχώς αν δεν επανέλθετε άμεσα μέσα από έλεγχο τροποποιώντας την απόφαση σας, για την άρση της αδικίας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και άλλους εκπαιδευτικούς σε άδεια άνευ αποδοχών μιας και δεν τους χρειάζεστε, αφού είναι πλήρως υπεράριθμοι στις Δ.Δ.Ε. Εκπαιδευτικούς που μηνιαία παίρνουν γύρω στα 700 ευρώ, έχοντας ενοίκιο, διατροφή και συνολικά έξοδα περισσότερα από αυτά που εισπράττουν ζώντας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ είναι πλήρως υπεράριθμοι και ταυτόχρονα εξειδικευμένοι.                                                                                                           Αυτά όλα αν συνεχιστούν, δυστυχώς μάλλον θα πληρωθούν από τον λαό στο μέλλον με το νόμισμα που  αρμόζει  στην παρούσα κυβέρνηση.                                                                                                                  

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ  Β΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paegia
Παέγια με λαχανικά: Μια μεσογειακή απόλαυση στο πιάτο σας
Αν αναζητάτε ένα πιάτο που να συνδυάζει υγιεινά υλικά, ζωντανά χρώματα και αρώματα Μεσογείου, η παέγια λαχανικών είναι η ιδανική επιλογή.
Παέγια με λαχανικά: Μια μεσογειακή απόλαυση στο πιάτο σας
Πόδια
Πρήξιμο στα πόδια: Τι σημαίνει και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Η σωστή κατανόηση των αιτιών, αλλά και η εφαρμογή μικρών αλλαγών στον τρόπο ζωής, μπορεί να μειώσει την ενόχληση και να προστατεύσει την υγεία.
Πρήξιμο στα πόδια: Τι σημαίνει και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
αλέξης τσίπρας
Τσίπρας στο Economist: Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του
Πολλά στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist
Τσίπρας στο Economist: Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του