Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΗΣ Β’  ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συνάδελφε – συναδέλφισσα

Την  Πέμπτη 31/10/13, όλοι οι διευθυντές δημοτικών σχολείων της Β΄ Αθήνας και οι σχολικοί σύμβουλοι, συμμετείχαν σε σύσκεψη με το Διευθυντή Διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας και τον Περιφερειάρχη. Εκεί, έγινε φανερό, και στον πιο «αφελή» ή «καλοπροαίρετο» ότι οι εντολές των διευθυντών της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας, δεν έχουν καμιά έγνοια για τα σχολεία, για τους μαθητές μας, για την παιδαγωγική, αλλά ούτε και για τη λογική. Οι εντολές τύπου «λειτουργήστε τα όπως μπορείτε χωρίς άλλο προσωπικό», «υπάρχουν πολλά κενά αλλά δε θα καλυφθούν γιατί οι δεξαμενές στέρεψαν», «αν μπορείτε λειτουργήστε τα σαν ΕΑΕΠ – αν όχι λειτουργήστε τα όπως το παλιό σύστημα ή μεικτό», «ανά τρία τέσσερα σχολεία, κάντε μετακινήσεις εκπαιδευτικών ώστε τουλάχιστον το ένα να είναι ΕΑΕΠ και τα άλλα να μην είναι», αυτό δείχνουν.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στα σχολεία δεν είναι ούτε «κακοτυχία», ούτε «φυσικό φαινόμενο», ούτε «Αρμαγεδώνας». Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ που εφαρμόζονται τόσα χρόνια και στην παιδεία. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής και των εντολών που αναπαράγουν οι ίδιοι αυτοί που τώρα παριστάνουν τον «προβληματισμένο». Οι πρώτοι που ήξεραν «πού πάει το πράγμα» ήταν αυτοί. Και το οδηγούσαν εκεί. Η πολιτική κι η λογική του Νέου Σχολείου είναι αυτή. Κι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τον τρόπο που διατάζουν τα αφεντικά τους (κυβέρνηση – ΕΕ – OOΣA - ΔΝΤ) είναι να μας τρομοκρατήσουν όλους για να αποδεχτούμε συνθήκες γαλέρας για μας και για τους μαθητές μας. Αυτή την έννοια έχουν κι οι φανεροί εκβιασμοί απειλές σε βάρος των Διευθυντων, απ΄ τον Περιφερειακό Διευθυντή κι απ΄ το Διευθυντή Διεύθυνσης.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς για το τι ακριβώς σημαίνει «Νέο Σχολείο». Αλλά και για το ρόλο που επιφυλάσσουν στους Διευθυντες. Τώρα ίσως δεν είναι ώρα να σας θυμίσουμε τι έλεγε ο καθένας μας. Είναι όμως η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του.

Πιστεύουμε ότι με φοβέρες, με απειλές και εκβιασμούς, επιδιώκουν να πιέσουν ώστε οι Διευθυντές «να βάλουν πλάτη» για το πέρασμα αυτής της άθλιας πολιτικής στα σχολεία. Που θα στηρίζεται (όπως είπαν) σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση των μαθητών στα τμήματα κλπ. Σκλάβοι και κωπηλάτες στη «γαλέρα» που ετοιμάζουν δε θα είναι  μόνο οι δάσκαλοι, αλλά και οι Διευθυντές, που «δεν έχουν Σαββατοκύριακο», «δεν έχουν ωράριο», «εργασία μέχρι και 17 ώρες τη μέρα» όπως είπαν.

      Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση με τη μεριά των μαθητών, των συναδέλφων, του λαού. Να μην υπηρετήσουν άλλο τα τσιράκια της ΕΕ και της Τρόικας.

      Είμαστε παιδαγωγοί κι όχι «μπακάληδες» σαν τους προϊσταμένους μας. Με τα ψέμματα σχολείο δε λειτουργεί.

      Δεν είναι δυνατό να ταυτιζόμαστε ή να εξυπηρετούμε, αυτούς  που έβαλαν τώρα στο μάτι τους καρκινοπαθείς και τους χρονίως πάσχοντες.

      Έχουμε όπλα : Το Σύλλογο. Μπείτε στο μέτωπο της αντίστασης σ΄ αυτές τις αντιδραστικές επιδιώξεις. Δείξτε σ΄ όλους τους ανθρώπους (γονείς κλπ) τι  σημαίνει νέο σχολείο. Δεν αξίζει τον κόπο να μένετε όμηροι των γερακιών ή για ένα διευθυντικό ψωροεπίδομα.

      Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να βάλουν φρένο σε κάθε αντιπαιδαγωγική προσπάθεια σε βάρος των μαθητων μας,  ή αντεργατική απόπειρα σε βάρος των εργασιακων μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 ΣΤΙΣ 8,30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Από το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideusimathitespaidia1280.jpg
Τα 11 προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Έντεκα προγράμματα ΕΣΠΑ ενισχύουν σχολικές μονάδες, ειδική αγωγή, ολοήμερα τμήματα και μαθητές από ευάλωτες ομάδες για την περίοδο 2023–2027
Τα 11 προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών και ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΔΕΘ, Χορμόβα
Γιάννα Χορμόβα (ΔΥΠΑ) στο alfavita.gr: «Έρχεται η 45η Ημέρα Καριέρας στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 10.000 προσλήψεις σε τέσσερα χρόνια»
Στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο περίπτερο του alfavita.gr βρέθηκε η Διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κα Γιάννα...
Γιάννα Χορμόβα (ΔΥΠΑ) στο alfavita.gr: «Έρχεται η 45η Ημέρα Καριέρας στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 10.000 προσλήψεις σε τέσσερα χρόνια»
προαύλιο με μαθητές
Απουσίες που... δεν μετράνε: Τι πρέπει να ξέρουν όλοι οι μαθητές και οι γονείς
Ποιες απουσίες δεν επηρεάζουν τον χαρακτηρισμό της φοίτησης – Οι επίσημες εξαιρέσεις και τα «ψιλά γράμματα» που αγνοούν πολλοί
Απουσίες που... δεν μετράνε: Τι πρέπει να ξέρουν όλοι οι μαθητές και οι γονείς