Thumbnail
Σιωπητήριο θα σημάνει το πρώτο κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου του 2013 για 2.122 εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης. 

Το Σιωπητήριο της 11ης Σεπτεμβρίου

     Σιωπητήριο θα σημάνει το πρώτο κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου του 2013 για 2.122 εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Για μια ζωή ο ήχος αυτός ήταν προσκλητήριο στον αγώνα της μάθησης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

    Τα παιδιά της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που μαζί τους περνούσαμε την παραζάλη της εφηβείας τους και τους μαθαίναμε την τέχνη που αγαπούσαν για να μπορέσουν από τα 18 τους να βγουν στη ζωή και να την αντιμετωπίσουν με τα εφόδια που αποκτούσαν.

    Συνάδελφοι, μας τα στέρησαν όλα αυτά. Δεχθήκαμε τρομοκρατικό χτύπημα, ο εχθρός είναι γνωστός. Η μόνη περιουσία που μας απέμεινε είναι η αξιοπρέπειά μας, αυτή δε μπορούν να μας την αρπάξουν εκτός και αν την δώσουμε οικειοθελώς.

   Οι περισσότεροι συνάδελφοι, μετά τις θερινές διακοπές θα γυρίσουν στις δουλειές τους, ίσως να μην έχουν χρόνο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους . Ίσως να ζήσουμε μόνοι  μας την εξώδιο ακολουθία της Διαθεσιμότητας μέχρι την απόλυσή μας τον Μάρτιο του 2014. Τα καλά παιδιά της ΟΛΜΕ ετοιμάζονται για εθιμοτυπικές απεργίες.

    Εμείς όμως πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας, να μαζέψουμε τα κομμάτια της ψυχής  μας και να προχωρήσουμε για την ζωή μας, την οικογένειά μας και την ανατροπή.

Εμείς που φύγαμε νωρίς

Γιαννουλάκης Θεολόγος, Εκπαιδευτικός της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΘΡΑΝΙΑ
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
«Καλό» σχολείο αναγορεύεται εκείνο που προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις των εξετάσεων, όχι εκείνο που μορφώνει ολόπλευρα.
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
wall of tears
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
18.457 παιδιά, μία καλλιτεχνική εγκατάσταση και μια σιωπηλή κραυγή στο Μπούσγουικ που αρνείται να ξεχαστεί
«Το τείχος των δακρύων» στη Νέα Υόρκη: Όταν η μνήμη της Γάζας γίνεται δημόσιος χώρος
νοσοκομειο
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το κοριτσάκι – Σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός στα νεογνά
Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Νίκος Παπαϊωάννου
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»
Βουλή: Σχετικά με την αντιστοίχιση και ισοτίμηση των τίτλων σπουδών των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων...
Πτυχία σε εκκρεμότητα: Η Βουλή ξανανοίγει τον φάκελο των αποφοίτων ΤΕΙ και η υπόσχεση για «άμεση λύση»