Στην Ν.Μάκρη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζούμπερι βρίσκεται η μαθητική κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα του Υπουργείου Παιδείας .

Το θολό τοπίο στις κατασκηνώσεις των δασκάλων στην Ανατ. Αττική

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Η κατασκήνωση αυτή παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας στο Υπουργείο Παιδείας για να φιλοξενεί μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ήταν όλο αυτό το διάστημα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Η κατασκήνωση λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά το 2003 σταμάτησε η φιλοξενία των μαθητών και δόθηκε στον οργανισμό   ΑΘΗΝΑ 2004 για να φιλοξενηθούν οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε αφού πρώτα έγιναν επισκευές αλλά και κάποιες αλλαγές στο χώρο(τοποθέτηση 214 οικίσκων προκάτ).

Όταν τελείωσε η Ολυμπιάδα η κατασκήνωση παραδόθηκε και πάλι στο Υπουργείο Παιδείας και έκτοτε παρέμεινε κλειστή (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Το 2011 παραχωρήθηκε ξανά ,αυτή τη φορά για τα Special Olympics 2011. O χώρος όμως χρειαζόταν ξανά επισκευές. Δόθηκε σε εργολάβο και την επιστασία της επισκευής ανέλαβε η ΔΙΕΦΕΣ η οποία ακόμη δεν έχει παραδώσει την κατασκήνωση.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει το focusonfacts.gr από δασκάλους της περιοχής

τα έτη 2011, 2012 ,2013 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες –και με άκρα μυστικότητα- άγνωστος αριθμός οικίσκων παραχωρήθηκε από τους εκάστοτε υπουργούς στους Διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου παιδείας για καλοκαιρινή διαμονή αφού πρώτα έγινε αλλαγή χρήσης των κατασκηνώσεων. Τη φετινή χρονιά δόθηκαν οικίσκοι και σε υπαλλήλους άλλων υπουργείων.

Ο σύλλογος των δασκάλων Ανατ. Αττικής <<Αλέξανδρος Δελμούζος> όταν ενημερώθηκε για όλα αυτά, με έγγραφό του τον Ιούνιο ,ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να του παραχωρήσει εξήντα οικίσκους για την φιλοξενία οικογενειών δασκάλων για τους θερινούς μήνες . Μέχρι και σήμερα δεν έλαβε καμιά απάντηση , το καλοκαίρι τελειώνει και όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου - με μια δόση ειρωνείας- ότι ίσως τους δώσουν το χώρο τον Δεκέμβριο <<για χειμερινές   διακοπές>>.

Οι δάσκαλοι βέβαια δεν σταματούν εδώ, το πάνε ακόμα πιο κάτω και μετά από όλα αυτά, εύλογα ρωτάνε:

1)Γιατί κανένας δεν ενημέρωσε το σύλλογό τους για την λειτουργία των κατασκηνώσεων;

2)Πότε έγινε αλλαγή χρήσης των κατασκηνώσεων και αν είναι νομότυπη .

3) Mε ποιανού εντολή λειτούργησαν και που βρέθηκαν τα χρήματα λειτουργίας των κατασκηνώσεων ;

4) Eπιτρέπεται η επινοικίαση του χώρου των κατασκηνώσεων(παραλιακή ζώνη) ;

5) Ποιος ο ρόλος της   ΔΙΕΦΕΣ σε όλη αυτήν την ιστορία ;

Τέλος σε ερώτηση του focusonfacts.gr για το τι πιστεύουν και τι πρόταση κάνουν ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι κατασκηνώσεις , μας είπαν ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης των χώρων των κατασκηνώσεων αλλά με την προϋπόθεση να τηρείται το προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο . Να υπάρχει πλήρη διαφάνεια και να δίνεται προτεραιότητα στην φιλοξενία εκπαιδευτικών αφού οι κατασκηνώσεις ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας, όπως άλλωστε συνηθίζεται και σε κατασκηνώσεις άλλων κλάδων υπαλλήλων.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5