Thumbnail
Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία τους.  

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μετά την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση και τη διαθεσιμότητα 2.200 καθηγητών, ο Υπουργός Παιδείας ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων χαρακτηρίζει υπεράριθμους 6.016  εκπαιδευτικούς ετοιμάζοντας το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων που θα ακολουθήσει μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις 3.981 καθηγητών στην Α/θμια εκπ/ση και  812 σε διοικητικές θέσεις. Οι αυθαίρετοι υπολογισμοί και η σκοπιμότητα των πράξεων δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη αλλά και σοβαρές ανατροπές στους εκπαιδευτικούς.

Πανελλαδικά 1.313 καθηγητές μένουν μετέωροι και θα είναι τα επόμενα θύματα στη νέα λίστα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, ενώ 2.125 επιπλέον καθηγητές θα σταματήσουν να διδάσκουν στα σχολεία. Στην Ηλεία 109 καθηγητές χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες την ίδια στιγμή που οι προσφερόμενες θέσεις είναι 48 στην Α/θμια και 11  για τη Δ/ση και  το  ΙΕΚ. Την ίδια στιγμή το υπουργείο δεν ολοκλήρωσε τις 940 εθελοντικές μετατάξεις  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως οι αιτήσεις υπερκάλυπταν τη ζήτηση. Τα έκδηλα λάθη που υπάρχουν αλλά και η αρνητική στάση του υπουργείου να καλύψει θέσεις στην Α/θμια Ηλείας  σε αρκετές ειδικότητες δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά και δείχνουν ότι η βασική στόχευση είναι να δημιουργηθούν λίστες με υπεράριθμους και λίστες με «διαθέσιμους» προς απόλυση.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας:

-   Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία τους.

-   Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.

-   Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

1)    Nα λάβουν μαζικά μέρος στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που θα γίνει την Τρίτη, 20/8/2013, στις 11:00 π.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου)

2)     Μέχρι και τη συνέλευση να μην καταθέτει κανένας ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης για υποχρεωτική μετάταξη, προκειμένου να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Για το ΔΣ

 

Ο  Πρόεδρος                                                             Η  Γραμματέας

Γιαννόπουλος Γιάννης                                            Κουτσούκου Μαρία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΕΝΕΡΥΠ: Κρίσιμο πρόβλημα υποστελέχωσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Προειδοποίηση για υπολειτουργία από τον Σεπτέμβριο
Σε οριακή λειτουργία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Σήμα κινδύνου από τους διοικητικούς υπαλλήλους
ΕΝΕΡΥΠ: Κρίσιμο πρόβλημα υποστελέχωσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Προειδοποίηση για υπολειτουργία από τον Σεπτέμβριο
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο: Ο αθώος σύντροφος του καλοκαιριού που μπορεί να γίνει απειλή
Γιατί δεν πρέπει να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μέσα στο αυτοκίνητο -Από τι κινδυνεύετε
Πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο: Ο αθώος σύντροφος του καλοκαιριού που μπορεί να γίνει απειλή
λούνα πάρκ
Ρόδος: Σοκάρει ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ- «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»
Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Πέντε ανήλικοι τραυματίστηκαν – Διέκοψε τη λειτουργία του ο Δήμος
Ρόδος: Σοκάρει ο 16χρονος που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ- «Νόμιζα ότι θα πεθάνω»