Thumbnail
Δεν δεσμεύτηκε για την άμεση ανάκλησή τους και δεν αποδέχτηκε το αίτημα για νέα συνάντηση άμεσα, για να υπάρξει μια ξεκάθαρη και συνολική τοποθέτηση από τη μεριά του.

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FΑΧ: 210 33 11 338 

www.olme.gr

e-mail:[email protected] 

Αθήνα, 05/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από επιστημονικούς συλλόγους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, 5/8/13, εκπροσώπων των επιστημονικών συλλόγων και μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την αποστολή νέων ωρολογίων προγραμμάτων (για Γυμνάσιο, Γενικό και Τεχνικό Λύκειο) προς τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης με τα οποία, μάλιστα, καλούνταν οι διευθύνσεις να υπολογίσουν τις ανάγκες προσωπικού, χωρίς τα προγράμματα αυτά να είναι Υπουργικές Αποφάσεις και πριν ψηφιστούν τα αντίστοιχα νομοσχέδια στη Βουλή. Όλοι οι φορείς τόνισαν πως με τα νέα προγράμματα υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να έχουν άλλα στηρίγματα και ότι μέσω αυτών σχεδιάζεται να «κατασκευαστούν» νέες υπεραριθμίες εκπαιδευτικών που θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες και θα ανοίξουν την πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικούς.

Απαιτήσαμε την άμεση ανάκληση αυτών των προγραμμάτων. Ο Υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε πως δεν γνώριζε από πού στάλθηκαν αυτά τα προγράμματα. Δεν δεσμεύτηκε για την άμεση ανάκλησή τους και δεν αποδέχτηκε το αίτημα για νέα συνάντηση άμεσα, για να υπάρξει μια ξεκάθαρη και συνολική τοποθέτηση από τη μεριά του.

Θεωρούμε ότι πρέπει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να είναι ενήμεροι για αυτά τα σχέδια και να είναι σε εγρήγορση μπροστά στις εξελίξεις.

Καλούμε τις  ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Εκπ/σης ώστε να μην υπολογιστούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση αυτά τα προγράμματα που, εκτός των άλλων, δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fraoyles_3052019.jpg
Πώς η κλιματική κρίση επισπεύδει την ωρίμανση των καλλιεργειών
Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι πλέον αισθητές και στους αγρούς, καθώς η καλλιεργητική περίοδος φαίνεται να μετατοπίζεται σημαντικά.
Πώς η κλιματική κρίση επισπεύδει την ωρίμανση των καλλιεργειών