Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρακολουθούμε τις τελευταίες βδομάδες έναν απίστευτο χορό αριθμών που αφορά σε δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα – προθάλαμο των απολύσεων.

ΕΛΜΕ  Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ            

Αρ. Πρωτ.  147

Κομοτηνή 11/7/2013

 ΠΡΟΣ

1) Τους Συλλόγους Διδασκόντων των

Σχολικών Μονάδων του Ν. Ροδόπης

2) Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Παρακολουθούμε τις τελευταίες βδομάδες έναν απίστευτο χορό αριθμών που αφορά σε δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα – προθάλαμο των απολύσεων. Έτσι 12.500 - σε πρώτη φάση και άλλοι τόσοι σε λίγους μήνες- εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, δημοτικοί αστυνομικοί μπαίνουν στην επώδυνη περιπέτεια της διαθεσιμότητας. Σε αυτούς αν προσθέσουμε τους απολυμένους 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις (και) εκπαιδευτικών, συμπεραίνουμε ότι τα σχολεία τον Σεπτέμβρη θα ερημώσουν από διδακτικό και επικουρικό προσωπικό (φύλακες, καθαρίστριες).

Αφού, λοιπόν, συρρίκνωσαν τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας, συγχώνευσαν σχολικά κτήρια και δομές, έβγαλαν και θα συνεχίζουν να βγάζουν  δεκάδες χιλιάδες «υπεράριθμους» και «πλεονάζοντες», σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανεργίας, διαλύοντας τα κοινωνικά αγαθά της εκπαίδευσης, της πρόνοιας, της ασφάλειας, ξεπουλώντας τα πάντα και μεταβάλλοντας τελικά την Ελλάδα μας σε ένα ασήμαντο προτεκτοράτο, χώρο κοινωνικών ερειπίων, εκποίησης καθολικής και ευκαιριών στυγνής εκμετάλλευσης του πληθυσμού και των πόρων του από τους μεγαλονταβατζήδες του διεθνούς κεφαλαίου και τα ντόπια γιουσουφάκια του.

Και βέβαια εμείς δεν θα μπούμε στη μικρόψυχη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού, να προσπαθούμε να βρούμε ποιοι χρειάζονταν και ποιοι όχι. Πρώτον, γιατί όσο «μικραίνεις» τη χώρα τόσο λιγότεροι θα χρειάζονται, αλλά τελικά δεν θα έχει σημασία πόσοι χρειάζονται αν η χώρα καταστραφεί ολοκληρωτικά. Δεύτερον, γιατί -και όσοι προσπαθώντας να βρουν μια δουλειά- δεν ήταν εξαρχής αναγκαίοι, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, οι οποίοι πάνω σε αυτές τις προσλήψεις «έχτισαν» την πολιτική τους καριέρα και σήμερα απολαμβάνουν βουλευτικές αποζημιώσεις, συντάξεις και άλλα προνόμια. Αυτοί πότε θα λογοδοτήσουν;

Αντ’ αυτού Τρόικα και ντόπιοι εντολοδόχοι αντιμετωπίζουν ως νούμερα τους εργαζομένους, επισείοντας τον πέλεκυ της απόλυσης επί δικαίους και αδίκους, χωρίς φυσικά να υπολογίζουν ότι πίσω από τα νούμερα αυτά υπάρχουν οικογένειες, άνθρωποι που προγραμμάτισαν τη ζωή τους βάσει αυτών των θέσεων εργασίας, άνθρωποι που έχασαν άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Φυσικά, σε αυτό το γαϊτανάκι εξεύρεσης θυμάτων ΠΟΤΕ δεν εκτέθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής και οι στενοί συγγενείς και συνεργάτες του πολιτικού μας προσωπικού  που εργάζονται σε πάσης φύσεως Οργανισμούς.

Έτσι, λοιπόν, οποιαδήποτε πολιτική νομιμοποίηση των επικυριάρχων της χώρας και των υπαλλήλων τους έχει καταρρεύσει. Τα μέτρα τους εκτός από άδικα είναι και αναποτελεσματικά.

Ήρθε ο καιρός να τους θέσουμε στη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  και στη μετάταξή τους, άλλους στην αφάνεια και άλλους στην κρίση της Δικαιοσύνης!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας   

Ν.Δαπέργολας               Χρ. Αγγελάκης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα