Ώρα ευθύνης για τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, του Ιωάννη Χρηστάκη
Ώρα ευθύνης για τα μέλη των ΠΥΣΔΕ
Μετά τα λυπηρά γεγονότα των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών της χώρας κυριαρχεί στις κατά τόπους ΕΛΜΕ έντονη δυσαρέσκεια για την -κατά γράμμα- συμπαράταξη ή την μπακαλίστικη αμελητέα διαφοροποίηση των μελών των ΠΥΣΔΕ ,ως προς τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων, σε σχέση με την κυβερνητική θεώρηση των αυτών θέσεων.
Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, θα περίμενε κανείς περισσότερη υπευθυνότητα και συναδελφικό  πνεύμα να διέπει αυτούς τους συναδέλφους , που είναι και αιρετοί πολλοί εξ αυτών, στο τραπέζι των ψυχρών υπολογισμών.Δε συνεδριάζουν για να μοιράσουν έπιπλα αλλά αποφασίζουν για την τύχη των οικογενειών τόσων συναδέλφων.Η έπαρση της χρόνιας ανάθεσης , δε νομιμοποιεί τη συμπεριφορά τους γιατί υπήρξαν πολλοί αδιάφθοροι συνάδελφοι που ποτέ δε ζήτησαν εξυπηρετήσεις.
Δεν κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ή ανέξοδες διαιρέσεις .Αποφασίζουν για εργασιακές μεταβολές που τινάζουν στον αέρα τον ομαλό βίο καθηγητών με τους οποίους έχουν συνυπηρετήσει.Η υπογραφή τους και η συναίνεση δεν είναι πλέον συνηθισμένη διοικητική συμμετοχή αλλά μια κρίσιμη δοκιμασία.Βάσει των ψυχρών δεδομένων που εκδίδουν, η ζωή κάποιων αναποδογυρίζει, άλλων παίρνει την κατρακύλα και άλλων καταστρέφεται.

Οι τοπικές κοινωνίες είναι αυστηρές.Οι σχέσεις διαταράσσονται ραγδαία .Ο καθένας γνωρίζει το ποιόν του άλλου.Δεν αργεί η αντιπαλότητα και η μνησικακία να εμφιλοχωρήσουν με απρόβλεπτα αποτελέσματα.Κάποιοι θα στοχοποιηθούν, ενώ κάλλιστα , παραιτούμενοι δεν προγράφουν ανθρώπους.Ας προσέξουν τις συνέπειες των πράξεων τους.Δεν είναι σε αυτή τη θέση για να συμπλέουν με τη διοίκηση στο σφαγιασμό του Σεπτέμβρη.

Φοβάμαι, ότι όταν το ποτάμι των στεναγμών το εμπλουτίσουν κύματα οργής και μίσους για την- ελαφρά τη καρδία - απόφασή τους για πληθώρα υπεραρίθμων , τα πρώτα θύματα , ενδέχεται να είναι αυτοί.Η αυτοδικία συναδέλφου που θα θολώσει το μυαλό του και θα δράσει ανεξέλεγκτα , θα είναι ό, τι πιο οδυνηρό για αυτούς και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ας βάλει το χέρι του ο Θεός, να μην οδηγηθούμε σε φρικαλεότητες, κανιβαλισμούς και λυντσαρίσματα γιατί τότε θα έχει επικρατήσει η φρίκη σε όλες τις εκφάνσεις της.
Κάνω έκκληση οι αιρετοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναμετρηθούν με τις αρχές τους, να ρωτήσουν τη συνείδησή τους, να αποποιηθούν τα τιποτένια επιδοματικά αργύρια των συνεδριάσεων και να μη προσυπογράψουν το θάνατο συναδέλφων με μεγάλη πείρα και πολυετή προσφορά.

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ