Thumbnail
Ιδού λοιπόν που φτάσαμε, και εμείς οι εκπαιδευτικοί, να γίνουμε αποδέκτες της κλασικής απειλής του επηρμένου εξουσιαστή νεοέλληνα, απέναντι στον αδύναμο δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί, καλώς ή, έστω, κακώς να κάνει τη δουλειά του σε χώρους (Στρατός-Αστυνομία κ.τ.λ.)

 

ΜΕΡΕΣ  ΤΟΥ  1967… ΛΙΓΟ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  ΕΠΕΤΕΙΟ  ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
 
Ιδού λοιπόν που φτάσαμε, και εμείς οι εκπαιδευτικοί, να γίνουμε αποδέκτες της κλασικής απειλής του επηρμένου εξουσιαστή νεοέλληνα, απέναντι στον αδύναμο δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί, καλώς ή, έστω, κακώς να κάνει τη δουλειά του σε χώρους (Στρατός-Αστυνομία κ.τ.λ.) όπου, είτε λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, είτε λόγω παράδοσης, δεν υπάρχει το αμετάθετο και χωλαίνει ακόμα η διαφάνεια!
Μιλάμε για διάταξη του ψηφισμένου νύχτα Μνημονίου 3, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός παιδείας, ως άλλος Γιώργος Παπαδόπουλος έχει την εξουσία, στο όνομα της «εθνικής οικονομίας, των αναγκών της υπηρεσίας και το συμφέρον (sik) της παιδείας», να μετακινεί-μεταθέτει εκπαιδευτικούς ανά την Ελληνική Επικράτεια, χωρίς βεβαίως δική τους αίτηση, «με δαπάνες της υπηρεσίας» και, αν αρνούνται, να τους απολύει!
Μίλησα για Γεώργιο Παπαδόπουλο γιατί θυμήθηκα το 1969, που ήμουν μαθητής στην 5η τάξη του 2ου Γυμνασίου Αρένων Βέροιας και μας ήρθαν ένας Γυμνασιάρχης, τρεις καθηγητές και μια καθηγήτρια, με υποχρεωτική μετάθεση-μετακίνηση απ’ τη Θεσσαλονίκη. Όταν, προϊόντος του χρόνου, τους ρωτήσαμε πως και ήρθαν στη Βέροια, ενώ είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, μας είπαν, μέσες άκρες (φόβος γαρ) πως τους έφεραν, με απόφαση υπουργού, για «να αναβαθμιστούν τα σχολεία της επαρχίας»!
Αυτό ακριβώς ζούμε τώρα. Ένας υπουργός απόλυτος άρχοντας, που αποφασίζει αυτός και μόνον αυτός, ποιο είναι το συμφέρον της παιδείας, της υπηρεσίας, της εθνικής οικονομίας και, στο όνομα αυτών, μετακινεί ανθρώπους ως πιόνια, διαλύει οικογένειες, ξεσπιτώνει νοικοκυριά, ρυθμίζει, με λίγα λόγια, τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων κατά πως νομίζει αυτός. Δημοκρατικές κατακτήσεις και θεσμοί διαφάνειας όπως τα μόρια, τα υπηρεσιακά συμβούλια, το αμετάθετο των υπαλλήλων, ακόμα και η συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη οργανικότητα γίνονται σκόνη και θρύψαλα απ’ τους Νεοδημοκράτες, Πασόκους και Δημαρίτες συνεργάτες των Δανειστών, όπως λέγανε παλιά, «συνεργάτες των Γερμανών»!
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ας ετοιμαζόμαστε όλοι μας ψυχολογικά, δάσκαλοι και καθηγητές να ακούσουμε, από οποιονδήποτε στριφνό γονέα με εξουσία και άκρες στα τρία κυβερνώντα κόμματα, από τον οποιονδήποτε αυταρχικό Διευθυντή, Προϊστάμενο ή Σύμβουλο, τον οποιονδήποτε αλαζόνα τοπικό άρχοντα την απειλή του τίτλου σ’ όλες τις παραλλαγές της: «Πρόσεξε πως μου μιλάς γιατί θα βρεθείς στη Γαύδο!», «Λίγα σε μένα γιατί θα σε στείλω εκεί που δεν υπάρχει ηλεκτρικό!», «Συνέχισε έτσι, καημένε μου, και θα βρεθείς στον Έβρο χωρίς να το καταλάβεις!».
 
http://anexartitosima.wordpress.com
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmaka
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Μελέτη του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια προειδοποιεί ότι οι αγωνιστές GLP-1 μειώνουν σημαντικά τη μυϊκή μάζα – Κίνδυνοι για καρδιά, πνεύμονες και...
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Παιδιά στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Η θετική απάντηση της Χαμάς στη νέα πρόταση εκεχειρίας φέρνει ελπίδες για άμεση μείωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο