Κινητικότητα 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 174 μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο

Εκπαίδευση 0

5 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Η απαξίωση των εκπαιδευτικών πρέπει επιτέλους να σταματήσει

Εκπαιδευτικοί
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Γιατί χωρίς εκπαιδευτικούς που αισθάνονται ότι η Πολιτεία τούς εμπιστεύεται και τους στηρίζει, δεν μπορεί να υπάρξει σχολείο με ποιότητα, όραμα και προοπτική»

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο ημέρα τιμής και αναγνώρισης. Είναι και μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε πώς αντιμετωπίζει η Πολιτεία τον άνθρωπο που καλείται καθημερινά να διαμορφώσει το μέλλον της κοινωνίας.

Ο εκπαιδευτικός δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια και εθιμοτυπικές ευχές. Χρειάζεται σεβασμό, εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, ουσιαστική στήριξη και συνθήκες που του επιτρέπουν να επιτελεί το παιδαγωγικό του έργο.

Η διαρκής γραφειοκρατική επιβάρυνση, η συσσώρευση ευθυνών, η αμφισβήτηση του επαγγελματικού του ρόλου και η αντιμετώπισή του περισσότερο ως εκτελεστή διαδικασιών παρά ως επιστήμονα και παιδαγωγού δεν μπορεί να αποτελούν το μέλλον της εκπαίδευσης.

Η απαξίωση των εκπαιδευτικών πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Γιατί χωρίς εκπαιδευτικούς που αισθάνονται ότι η Πολιτεία τούς εμπιστεύεται και τους στηρίζει, δεν μπορεί να υπάρξει σχολείο με ποιότητα, όραμα και προοπτική.

Τιμούμε τον εκπαιδευτικό όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

*Τέως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής  Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μόδα αλλάζει: 10 παλιά ονόματα που επιστρέφουν

Γεράσιμος Σιάσος στο alfavita: «Δεν θα υπήρχε χώρα αν δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση