Τεντόγλου: Αυτοκράτορας της Ευρώπης για 4η φορά – «Πέταξε» στα 8,44 μ. και έγραψε ιστορία στο Μπέρμιγχαμ

Εκπαίδευση 0

Ιωαννίνα: Σφοδρή αντίδραση γονέων για τους βανδαλισμούς με ναζιστικά σύμβολα σε Λύκειο

γιανν
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Όχι στα εκκολαπτήρια φασιστών»: Καταγγελία της Ένωσης Γονέων για τις καταστροφές σε σχολείο των Ιωαννίνων

Την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμών που σημειώθηκαν στο 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, όπου καταγράφηκαν καταστροφές υποδομών συνοδευόμενες από φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα. Το σωματείο ξεκαθαρίζει σε αυστηρούς τόνους πως δεν πρόκειται να ανεχθεί τη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε «εκκολαπτήρια φασιστών», στηλιτεύοντας τη δράση θρασύδειλων στοιχείων που κινούνται στο σκότος. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η στοχοποίηση και η φθορά των σχολικών εγκαταστάσεων πλήττει άμεσα δημόσιες υποδομές οι οποίες έχουν ανεγερθεί και συντηρούνται με τους κόπους και τους φόρους των εργαζομένων γονέων.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση συνδέει ευθέως τη δράση αυτών των ομάδων με την υφιστάμενη κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι οι σχολικές υποδομές βρίσκονται ήδη σε κατάσταση εγκατάλειψης εξαιτίας των διαχρονικών πολιτικών υποχρηματοδότησης από τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές. Παράλληλα, αναδεικνύονται τα βαθύτερα κοινωνικά και πολιτικά αίτια που επιτρέπουν στο ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο να καλλιεργείται. Όπως σημειώνεται, το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων διαμορφώνεται από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τις περικοπές μισθών, τη διεύρυνση της φτώχειας και εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις.

Επιπλέον, η Ένωση Γονέων διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας από οργανωμένες συμμορίες εντός των σχολικών χώρων. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια αξιοποίησης αυτών των συμβάντων ως προσχήματος για την επιβολή μέτρων καταστολής, αυταρχισμού και παρακολούθησης στις σχολικές αυλές. Η θέση του σωματείου είναι ότι η αστυνομοκρατία και οι μηχανισμοί επιτήρησης δεν αποτελούν τη λύση, αλλά τουναντίον επιδεινώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η Ένωση απευθύνει ευρύ κάλεσμα συσπείρωσης προς τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς, τα Μαθητικά Συμβούλια και συνολικά το λαϊκό κίνημα της περιοχής, ζητώντας την απομόνωση κάθε ρατσιστικής και φασιστικής φωνής. Ως το μοναδικό και πραγματικό αντίδοτο απέναντι στον φασισμό, η Ένωση προβάλλει την ανάληψη οργανωμένων αγωνιστικών δράσεων, την προάσπιση των αξιών της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, καθώς και τον διεκδικητικό αγώνα για δωρεάν, αναβαθμισμένη παιδεία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης ενάντια στη φτώχεια και τους πολέμους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση