Εκδήλωση αφιερωμένη στην κρίση του εκπαιδευτικού επαγγέλματος και στις προοπτικές του διοργανώνουν η ΟΙΕΛΕ και το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, μέσα από την παρουσίαση των θέσεων της Ομοσπονδίας, αλλά και επιστημονικών δεδομένων από ερευνητές και ακαδημαϊκούς.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η ΟΙΕΛΕ και το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκδήλωση για την κρίση, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.
Ήδη ο δημόσιος διάλογος για την κρίση του εκπαιδευτικού επαγγέλματος έχει ξεκινήσει. Η ΟΙΕΛΕ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για να αντιμετωπιστεί η κρίση αυτή που απειλεί όχι μόνο το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά το μέλλον της χώρας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα ερευνητές του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν σημαντικά ερευνητικά στοιχεία για το εκπαιδευτικό επάγγελμα.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση.