Εκπαίδευση

ΙΕΠ: Β’ φάση επιμόρφωσης για το Διεθνές Απολυτήριο στα Δημόσια Λύκεια

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Β’ Φάση επιμόρφωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικών και Υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για το «Διεθνές Απολυτήριο σε Δημόσια Λύκεια»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της δράσης «Διεθνές Απολυτήριο σε Δημόσια Λύκεια» ανακοινώνει την έναρξη της B΄ φάσης επιμόρφωσης για Συμβούλους Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και Υπεύθυνους Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει διακριτά επιμορφωτικά προγράμματα για τις επιμέρους κατηγορίες εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης. Αφορά γνωστικά αντικείμενα του Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate – IB), καθώς και θέματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ώστε να υπάρξει υποστήριξη των μαθητών/-τριών στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις επιλογές σπουδών που θα ακολουθήσουν ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου.

Το κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα θα είναι διήμερο και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

  • Νέα Ελληνική  Γλώσσα και Λογοτεχνία
  • Αγγλικά
  • Μαθηματικά
  • Βιολογία
  • Μουσική
  • Πληροφορική
  • Φιλοσοφία
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Ιστορία
  • Περιβαλλοντικά Συστήματα και Κοινωνίες
  • Θέατρο
  • Εικαστικές Τέχνες
  • Θεωρία της Γνώσης (TOK)
  • Εκπόνηση Εκτεταμένου Δοκιμίου (EE)
  • Πρόγραμμα «Δημιουργικότητα, Δράση, Κοινωνική Προσφορά» (CAS)
  • Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός
  • Οικονομικά

Τα επιμορφωτικά προγράμματα ξεκινούν στις 6 Μάρτιου 2026 με το τελευταίο να ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου 2026.

Με τη δράση αυτή, ενισχύονται οι δεξιότητες και οι γνώσεις εκπαιδευτικών, με στόχο να υποστηρίξουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα πιο ανοιχτό, σύγχρονο και διεθνώς προσανατολισμένο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση