Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης, η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά) αποχαιρετούν τον καθηγητή Θέμη Μάλλιο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.
Ο εκλιπών υπήρξε αγαπητός συνάδελφος, φίλος και συνοδοιπόρος στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στους μαθητές όσο και στους συνεργάτες του. Δίδαξε όμποε και φαγκότο, ενώ ξεχώριζε για το ήθος, την καλοσύνη και την ανιδιοτελή του προσφορά — ακόμη και επισκευάζοντας μουσικά όργανα, ώστε να μη σιωπήσει ποτέ η μουσική στο σχολείο.
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, τιμώντας τη μνήμη του, αποφάσισε:
Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του σχολείου
Να παραστούν εκπρόσωποι στην εξόδιο ακολουθία
Να αποδώσει η Μπάντα του σχολείου τον ύστατο μουσικό χαιρετισμό
Οι μαθητές του τον αποχαιρετούν ως έναν ήρεμο, ευγενικό και χαμογελαστό δάσκαλο, που τους δίδαξε όχι μόνο μουσική, αλλά και αξίες, προσφορά και ανθρωπιά.
Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ευαισθησία, ήθος και αγάπη για την τέχνη, του οποίου η απουσία αφήνει μεγάλο κενό. Οι Σχολές της Φιλαρμονικής θα παραμείνουν κλειστές σε ένδειξη πένθους, ενώ η μπάντα και τα μέλη της θα δώσουν το παρών στην τελετή.
εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026, στις 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοιμητηρίου Γαρίτσας.
Η μνήμη του Θέμη Μάλλιου θα παραμείνει ζωντανή μέσα από τη μουσική, τους μαθητές του και το έργο που άφησε πίσω του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Νίκος Μακρής