Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά και στο κλείσιμο των σχολείων της γειτονιάς συνεχίζεται με εντεινόμενη δυναμική, έπειτα από σειρά συλλογικών αποφάσεων και παρεμβάσεων φορέων, συλλόγων και θεσμικών οργάνων.
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ., εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της στην αιφνιδιαστική απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ και δηλώνοντας τη στήριξή της σε κάθε συντονισμένη πρωτοβουλία για την ακύρωσή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά από τη 2η μεγάλη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν όλοι οι φορείς την Τρίτη, μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τα ομόφωνα ψηφίσματα από Συλλόγους της Κέρκυρας (Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, San Giacomo, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας), μετά την κοινή απόφαση όλων των ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων και τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων, μετά την ερώτηση που έγινε στη Βουλή, ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων της γειτονιάς στην Κέρκυρα συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!
Υλοποιώντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη 2η σύσκεψη, οι φορείς που συμμετείχαν, καλούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Κέρκυρας σε
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ.
Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί και την ενημέρωση της ΔΔΕ Κέρκυρας για την παράσταση διαμαρτυρίας, μιας και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης αρνήθηκε να κλείσει συνάντηση με την ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα σταθεί δίπλα και σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρουν οι υπόλοιποι φορείς (Ένωση Γονέων, ΣΕΠΕ Κέρκυρας, Σύλλογοι Γονέων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας «Το Άλσος») στην κατεύθυνση της ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΑΙΘΑ. Η οργή συνεχίζει να ξεχειλίζει, για την αιφνιδιαστική και «εν κρυπτώ» πρόταση και απόφαση για τα πειραματικά σχολεία στην Κέρκυρα.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο
Βασίλης Γκουζέλος