ηρακ
Σχολείο ευρωπαϊκής παιδείας Ηρακλείου και το Λύκειο Κισσάμου

Η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά σε μια εμβληματική επένδυση 54 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού, με τη δημιουργία δύο σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων: το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο (34 εκατ. €) και το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο Κισσάμου (20 εκατ. €).

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργα στρατηγικής σημασίας, αποτέλεσμα συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διαχειριστικής Αρχής, με στόχο τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσβασιμότητα για ΑμεΑ.

Η τοπική κοινωνία βλέπει έτσι την ικανοποίηση μίας 15ετούς αναμονής και την ενίσχυση του Ηρακλείου ως εθνικό κέντρο ευρωπαϊκής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη χρηματοδότηση δύο εμβληματικών σχολικών συγκροτημάτων συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε τις προσκλήσεις για τη δημιουργία δύο σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το «Πράσινο» Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) στο Ηράκλειο, ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ και το νέο συγκρότημα με Γενικό και τεχνικό Λύκειο Λύκειο Κισσάμου στα Χανιά, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Παιδεία στο επίκεντρο της Περιφερειακής Πολιτικής

Ο Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας ως το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη στον τομέα της εκπαίδευσης. Κατά την υπογραφή της πρόσκλησης, ο Περιφερειάρχης έστειλε μήνυμα ενότητας, επισημαίνοντας πως η επιτυχία αυτών των εμβληματικών έργων είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διαχειριστικής Αρχής. «Όταν είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί κερδίζουμε. Ποτέ δεν κερδίζει ένας», δήλωσε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η δημοπράτηση από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε και υπέγραψε και την ένταξη του Γενικού και Τεχνικού Λυκείου στο Καστέλι Κισσάμου και στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης με προϋπολογισμό 20.000.000,00€, ενισχύοντας τη στρατηγική θωράκιση της νέας γενιάς μ’ ένα έργο που γίνεται πράξη μετά από πολλές προσπάθειες.

Εκπαιδευτική Πρωτοπορία και Ακαδημαϊκή Συνέργεια

Το νέο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας θα ανεγερθεί στις Βούτες Ηρακλείου, εντός της πανεπιστημιούπολης, γεγονός που ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης χαρακτήρισε ως την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας πολλών ετών που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Τη μοναδικότητα του σχολείου σε εθνικό επίπεδο υπογράμμισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσονάκης, περιγράφοντας ένα «σχολείο κόσμημα» που θα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές εκπαιδευτικές δομές, από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο, με ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τμήματα.

Δικαίωση για την τοπική κοινωνία και τους γονείς

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων, καθώς η σημερινή εξέλιξη τερματίζει μια αναμονή 15 ετών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΣΕΠ Ηρακλείου Άννα Ψωμά έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή που προσφέρει στα παιδιά το διεθνές κύρος του Ευρωπαϊκού Baccalaureate, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντώνης Περισυνάκης σημείωσε πως με αυτές τις υποδομές το Ηράκλειο καθίσταται το εθνικό κέντρο της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης στη χώρα.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν επίσης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Μαράκη Μπελαδάκη και η Διευθύντρια του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, Ανδρονίκη Σπαθαράκη.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο θα ακολουθεί τις αρχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας («Πράσινο» σχολείο) και θα είναι πλήρως προσβάσιμο για ΑμεΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδο
Προφυλακίστηκε ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι
Παρά τις προσπάθειες να υπερασπιστεί τον εαυτό του, η δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκισή του, θεωρώντας ότι η υπόθεση έχει σοβαρά στοιχεία ενοχής
Προφυλακίστηκε ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι
πλευρ
Ο Πλεύρης στηρίζει την καταστολή εναντίον αγροτών: "Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, αν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών"
Σύμφωνα με τον Πλεύρη, πέρα από τα ποινικά μέτρα, η κυβέρνηση διαθέτει και διοικητικές κυρώσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των...
Ο Πλεύρης στηρίζει την καταστολή εναντίον αγροτών: "Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, αν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών"