Κεντρική Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μετά τις εκτεταμένες ζημιές του 2023

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παραδίδεται ξανά η Κεντρική Βιβλιοθήκη στον Βόλο, μετά την ολοκλήρωση εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης που ακολούθησαν τις σοβαρές ζημιές των φαινομένων Daniel και Elias τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Βιβλιοθήκη, ένας από τους σημαντικότερους πόλους γνώσης, μελέτης και έρευνας του Ιδρύματος, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για περισσότερο από έναν χρόνο, με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να χαρακτηρίζει την αποκατάστασή της ως προτεραιότητα.

Για το έργο εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 2,49 εκατομμύριων ευρώ, με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα χρηματοδότησης. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου 2025 και ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες, ανοίγοντας τον δρόμο για την πλήρη επαναλειτουργία της εγκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχώρησε σε συνεργασία με τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Κυριαζή, ώστε να προσφέρει προσωρινό χώρο μελέτης για τους φοιτητές, με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα.

Κεντρική Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, χαρακτήρισε την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης «επανεκκίνηση ενός θεμελιώδους πυλώνα της ακαδημαϊκής ζωής», σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο «στηρίζει ενεργά τη γνώση, τη μελέτη και την έρευνα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Η επιστροφή της βιβλιοθήκης σε πλήρη λειτουργία θεωρείται κομβικής σημασίας για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό, με το Πανεπιστήμιο να υπογραμμίζει ότι η ολοκλήρωση του έργου ενισχύει τη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και της ερευνητικής δραστηριότητας.

Κεντρική Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπαταρία αυτοκινήτου
Φτάνει στο τέλος της η μπαταρία του αυτοκινήτου σου; Το κόλπο των ειδικών
Σύμφωνα με εταιρείες οδικής βοήθειας, σχεδόν οι μισές βλάβες που αφήνουν οχήματα στο δρόμο οφείλονται στη μπαταρία.
Φτάνει στο τέλος της η μπαταρία του αυτοκινήτου σου; Το κόλπο των ειδικών