Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα η επιστημονική ημερίδα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των γεωπόνων, που συνδιοργάνωσαν ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου υπογράμμισε τη σημασία της ουσιαστικής σύνδεσης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με τον πρωτογενή τομέα και τις σύγχρονες ανάγκες της αγροδιατροφικής παραγωγής.

Στη συνέχεια, οι ομιλήτριες της ημερίδας παρουσίασαν τις εμπειρίες και τη διαδρομή τους μετά την αποφοίτηση, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές επαγγελματικές κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει ένας νέος γεωπόνος:
Καράτζιου Μαρία, γεωπόνος στον Συνεταιρισμό ΓΕΟΚ Καστοριάς, αναφέρθηκε στον ρόλο του συνεταιριστικού κινήματος, στη λειτουργία οργανώσεων παραγωγών και στις δυνατότητες απασχόλησης στον αγροτικό χώρο.
Μερέτη Μαρία, από τη Διεύθυνση Παραγωγής της εταιρείας Βεζύρογλου Σαλάτες, παρουσίασε τις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων, τις προοπτικές στον χώρο της καθετοποιημένης παραγωγής και τη σημασία της τεχνογνωσίας στην αγροδιατροφική αλυσίδα.
Πετσάνη Δόμνα, από φορέα παροχής γεωργικών συμβουλών, ανέλυσε το πεδίο των γεωργικών συμβουλών, τις ανάγκες των παραγωγών και τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στο νέο θεσμικό πλαίσιο.
Μπρόζου Ευαγγελία, εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση, παρουσίασε τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω της εκπαίδευσης, τη σημασία του κλάδου στις σχολικές δομές και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος.
Φουντούλη Αναστασία, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις ακαδημαϊκές προοπτικές, στην έρευνα και στη συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, κ. Νίκος Νεαμονίτης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τις ομιλήτριες για τη συμβολή τους και το κοινό για την εντυπωσιακή προσέλευση. Τόνισε ότι η ημερίδα προσέφερε πολύτιμη ενημέρωση στους φοιτητές σχετικά με τις επαγγελματικές διαδρομές του κλάδου και ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο των νέων γεωπόνων στη στήριξη της ελληνικής γεωργίας.

Ο κ. Νεαμονίτης υπογράμμισε ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη γνώση, την επαφή με την αγορά εργασίας και τη συμμετοχή των φοιτητών στις εξελίξεις του πρωτογενούς τομέα.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της σημερινής ημερίδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης