Ενισχυτική διδασκαλία: Ποια είναι η μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που δεν αναρτά τα κενά;
Χάος στην Ανατολική Αττική: Τα κενά ενισχυτικής διδασκαλίας… αγνοούνται!

Αναστάτωση και προβληματισμός προκαλεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενισχυτική διδασκαλία στην Ανατολική Αττική. Όπως καταγγέλλει εκπαιδευτικός σε επιστολή του στο Alfavita.gr, «η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής είναι η ΜΟΝΗ που δεν έχει αναρτήσει τα κενά, παρά την υποχρέωση από την υπουργική απόφαση».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η υπεύθυνη της Διεύθυνσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία, φέρεται να απάντησε: «πρώτα δηλώνουν οι υποψήφιοι και μετά βγαίνουν τα κενά», γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και καθιστά τη διαδικασία επιλογής περιοχών «σπαζοκεφαλιά», ειδικά για την Ανατολική Αττική, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων στην περιφέρεια Αττικής.

Ο εκπαιδευτικός ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοί του και να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην κατανομή των ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας.

Η επιστολή εκπαιδευτικού στο Alfavita.gr

Καλησπέρα,

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ενισχυτικής διδασκαλίας στο ΟΠΣΥΔ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους την κατανομή των εκπαιδευτικών κενών ανά περιοχή, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην διαδικασία επιλογής περιοχών.

Η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής είναι η ΜΟΝΗ η οποία δεν έχει αναρτήσει τα κενά και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία προ ολίγου, η υπεύθυνη, προφανώς χωρίς να έχει διαβάσει την υπουργική απόφαση, αφού την ρώτησα γιατί δεν έχουν αναρτηθεί τα κενά εφόσον σε όλες τις άλλες Διευθύνσεις έγινε, απάντησε πως πρώτα δηλώνουν οι υποψήφιοι και μετά βγαίνουν τα κενά.

Αυτό, πέρα από το ότι δείχνει αμέλεια και μη συμμόρφωση με τις οδηγίες του υπουργείου, καθιστά την επιλογή περιοχών Ανατολικής Αττικής σπαζοκεφαλιά, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό θέσεων σε όλη την περιφέρεια Αττικής και είναι αδύνατον να πιθανολογήσει κάποιος τις διαθέσιμες ώρες σε ομάδες σχολείων. Παρακαλώ προς διερεύνηση, ώστε να διευκολυνθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι στην επιλογή περιοχών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εκπαιδευτικός ΠΕ06

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education.jpg
Ενισχυτική διδασκαλία: Ποια είναι η μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που δεν αναρτά τα κενά;
Χάος στην Ανατολική Αττική: Τα κενά ενισχυτικής διδασκαλίας… αγνοούνται!
Ενισχυτική διδασκαλία: Ποια είναι η μοναδική Διεύθυνση Εκπαίδευσης που δεν αναρτά τα κενά;
Δόμνα Μιχαηλίδου
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Συστάσεις προς τους εποπτευόμενους φορείς ενόψει της κακοκαιρίας Byron
Συστάσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προς τους εποπτευόμενους φορείς ενόψει της κακοκαιρίας Byron
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Συστάσεις προς τους εποπτευόμενους φορείς ενόψει της κακοκαιρίας Byron