Μαθήτρια με καρπούζι
Σε μια κίνηση αλληλεγγύης, τρεις μαθήτριες που δέχθηκαν σφοδρή κριτική στα social media βραβεύονται με υποτροφία από φιλολογικό φροντιστήριο της Αθήνας

Τρεις μαθήτριες που συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα φορώντας ένα καρπούζι στο μανίκι τους — σύμβολο αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό — έγιναν το επίκεντρο έντονων αντιδράσεων στα social media. Επώνυμοι και ανώνυμοι χρήστες τις επέκριναν με σφοδρότητα, ενώ ορισμένοι ζήτησαν ακόμη και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για πιθανές κυρώσεις.

Μέσα σε αυτό το κύμα επικρίσεων, ένα φιλολογικό φροντιστήριο της Αθήνας αποφάσισε να αναγνωρίσει τη στάση τους προσφέροντας πλήρη υποτροφία στις τρεις μαθήτριες. Η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει θετικά σχόλια, καθώς αναδεικνύει την υποστήριξη προς τη νεολαία και την ελευθερία της έκφρασης.

H ανακοίνωση του φροντιστηρίου “Φωταγωγός”: Διαβάσαμε σήμερα ότι οι τρεις μαθήτριες με το καρπούζι είναι Γ΄ Γυμνασίου και φοιτούν στο κέντρο της Αθήνας. Αν το διαβάζουν ή αν τις γνωρίζει κάποιος, τους προσφέρουμε πλήρη υποτροφία για όλα τα φιλολογικά μαθήματα και όποια σεμινάρια επιθυμούν. Συγχαρητήρια στις ίδιες, στους γονείς και στους καθηγητές τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amea
Μητέρα καταγγέλλει διευθύντρια σχολείου για αποκλεισμό της 9χρονης ΑμεΑ: «Την κρατά μέσα στα διαλείμματα»
«Κάντε υπομονή 1,5 χρόνο»: Η απάντηση που προκαλεί οργή
Μητέρα καταγγέλλει διευθύντρια σχολείου για αποκλεισμό της 9χρονης ΑμεΑ: «Την κρατά μέσα στα διαλείμματα»
ντουντουκα
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
Στάση εργασίας στον Πειραιά για τη στήριξη διωκόμενων εκπαιδευτικών – Συγκέντρωση στα δικαστήρια
Στάση εργασίας στα σχολεία του Πειραιά τη Δευτέρα : Στα δικαστήρια «σέρνονται» εκπαιδευτικοί
special education
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αδικούνται στις άδειες ανατροφής: Κλήση για πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων
Αλαλούμ και ανισότητες στις άδειες ανατροφής: Εκπαιδευτικοί ζητούν ενιαία εφαρμογή της νομοθεσίας