«Δεν θα περάσουν οι συμπτύξεις τάξεων!» – Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αθηνά» αντιδρά στις συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω σχολικής χρονιάς και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηνά» καταγγέλλει τις συμπτύξεις τάξεων που επιχειρούνται σε σχολεία της περιοχής, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντιπαιδαγωγικό και ταξικό μέτρο που υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε τουλάχιστον δύο σχολεία του συλλόγου –το 29ο και το 36ο Δημοτικό Σχολείο– επιχειρούνται συμπτύξεις τμημάτων με προφορικές εντολές της Διεύθυνσης, που επικαλείται οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι οι συμπτύξεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο περικοπών, το οποίο περιλαμβάνει λιγότερα τμήματα στην Α΄ τάξη, μετακινήσεις μαθητών, περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και αποψίλωση του Ολοήμερου Σχολείου.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ., ενώ έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας διάρκειας 1-4 ωρών για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση των σχολείων μας και την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών», δηλώνει ο Σύλλογος, καλώντας σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Η ανακοίνωση

Συμπτύξεις τάξεων σε σχολεία μας!

 Δεν θα περάσουν! 

Παράσταση στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α’  Δνσης, Πέμπτη 16 Οκτώβρη, 2μμ. Ο σύλλογος Αθηνά κηρύσσει 1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας

Σε δύο τουλάχιστον σχολεία του συλλόγου μας, το 29ο και το 36ο ΔΣ, επιχειρούνται συμπτύξεις τάξεων στο μέσον της χρονιάς, με προφορικές οδηγίες της Δνσης που επικαλούνται εντολές του Υπουργείου Παιδείας. Οι απόπειρες αυτές εντάσσονται  στα πλαίσια  εκτεταμένου σχεδίου περικοπών που ξεκίνησε φέτος με την συγκρότηση λιγότερων τμημάτων στην Α΄τάξη και τις μετακινήσεις μαθητών, την αποψίλωση του Ολοήμερου με την εγκύκλιο για προτεραιοποίηση εγγραφής και απομάκρυνση παιδιών στο μέσον της χρονιάς, τις εγκυκλίους υποβάθμισης της Ειδικής Αγωγής και περικοπών στην Παράλληλη Στήριξη, τα 700  ακάλυπτα κενά όλων των ειδικοτήτων στην Α’ Διεύθυνση- πολλές χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Οι συμπτύξεις τάξεων στο μέσον της χρονιάς είναι άλλος ένας τρόπος για την υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ένα πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ένα αντιπαιδαγωγικό μέτρο που αδιαφορεί για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό έργο σε σχολεία με ευαίσθητο κοινωνικό περιβάλλον, μια ταξική επιλογή για τα παιδιά της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ η Αθηνά στηρίζει τους συναδέλφους και του γονείς των σχολείων που επιχειρούνται συμπτύξεις, απαιτεί να μην προχωρήσουν, καλεί σε συμμετοχή στην παράσταση στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α’  Δνσης, Πέμπτη 16 Οκτώβρη στις 2μμ και κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων.

 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσο
Μητσοτάκης στη Βουλή: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα έρθει στο τέλος»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα διεκδικεί ενεργό ρόλο στη Μεσανατολική ειρήνη και ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα γίνει στο...
Μητσοτάκης στη Βουλή: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους θα έρθει στο τέλος»