Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απαντά στις κατηγορίες του ‘Εκπαιδευτικού Ομίλου’ για την ΠΕΣΕΚ, καταγγέλλοντας «ψεύδη και συκοφαντία»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), εκλεγμένη στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προχωρά σε δημόσια δήλωση απαντώντας «στις κατηγορίες και τη λάσπη» που εκτοξεύει ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος», σχήμα που συμμετέχει στις Παρεμβάσεις.

Η ανακοίνωση αφορά τα πρόσφατα γεγονότα της ΠΕΣΕΚ και τη σχέση της με την ΟΛΜΕ, με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και την υπεράσπιση της δράσης της ΑΣΕ και των ταξικών σωματείων.

Η ΑΣΕ τονίζει ότι οι ισχυρισμοί περί συνεργασίας της με τη ΔΑΚΕ, τις ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ στη διακοπή σχέσεων με την ΠΕΣΕΚ είναι ψευδείς και αναληθείς, ενώ η ίδια πρότεινε από την πρώτη στιγμή διαπραγμάτευση και συνάντηση με την ΠΕΣΕΚ, αντί για μονομερείς ενέργειες της ΟΛΜΕ.

Η Ένωση καλεί τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στη λάσπη και τον αποπροσανατολισμό, ενισχύοντας τα σωματεία τους ενωτικά και αγωνιστικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΑΣΕ:

«Ακόμα μια φορά λάσπη και συκοφαντία εκτοξεύει ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος» ενάντια στην ΑΣΕ με αφορμή τα γεγονότα της ΠΕΣΕΚ και τη σχέση της με την ΟΛΜΕ. Ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος» είναι το σχήμα που συμμετέχει στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, και στην ΟΛΜΕ ανήκει στις Παρεμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή του για τα τεκταινόμενα στην ΠΕΣΕΚ, πιάνουν το γνωστό τροπάρι κατηγορώντας το ΠΑΜΕ “ως έτερο συνεργάτη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ)” και αναμασούν ότι τάχα υπάρχουν “εκατοντάδες σωματεία κάτω απ’ τον έλεγχο του ΠΑΜΕ, όπου δεν δρα καμία άλλη παράταξη επειδή επικρατεί σκληρά αντιδημοκρατικό κλίμα”.

Στη συνέχεια ξεφούρνισαν μυθεύματα «κατευθείαν απ’ την κοιλιά τους» ότι τάχα η ΑΣΕ υπερψήφισε μαζί με τη ΔΑΚΕ, τις ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ τη διακοπή σχέσεων με την ΠΕΣΕΚ και ισχυρίστηκαν ότι συμφωνεί με την παρέμβαση της ΟΛΜΕ στα εσωτερικά της σχέσης της ΠΕΣΕΚ με την ΠΟΠΣ. Ένας ισχυρισμός τόσο εξόφθαλμα ψευδής, που εκθέτει αυτούς που τον διακινούν.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η ΑΣΕ, από την πρώτη στιγμή, πρότεινε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια πριν καλέσει πρώτα την ΠΕΣΕΚ σε συνάντηση, ώστε να διευθετηθούν όσα προβλήματα είχαν προκύψει. Διαφώνησε κατηγορηματικά με την αποστολή της επιστολής της ΠΟΠΣ από την ΟΛΜΕ. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα, όχι μόνο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τα πρακτικά (6 υπέρ – ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ / 3 κατά – ΑΣΕ), αλλά και από τη σχετική αλληλογραφία, όπου τοποθετηθήκαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στο Δ.Σ.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον “Εκπαιδευτικό Όμιλο” και συνολικά από τις Παρεμβάσεις. Το ψέμα και η λάσπη απέναντι στην Αγωνιστική Συσπείρωση και τα ταξικά σωματεία είναι πια η δεύτερη φύση τους. Τους καλούμε να ανακαλέσουν και να διορθώσουν την ανακοίνωσή τους – αν και δεν περιμένουμε ότι θα το πράξουν αφού με τέτοια ψεύδη πορεύονται.

Είναι πραγματικά λυπηρό … την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα της συναίνεσης τσακίζουν τα εργατικά–λαϊκά δικαιώματα και υψώνουν ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά μας, εκείνοι βρίσκουν για αντίπαλο την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Αντί να τα βάλουν με την κυβερνητική πολιτική, αντί να αντιπαρατεθούν με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που τη στηρίζει, επιλέγουν τη συκοφαντία και την επίθεση στην Αγωνιστική Συσπείρωση και τα ταξικά σωματεία.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στη λάσπη και τον αποπροσανατολισμό. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, μαζικά και αγωνιστικά, να βάλουμε φρένο στην κυβερνητική επίθεση και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Ρούτε προς Ρωσία: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό σε εδάφη του ΝΑΤΟ»
«Σειρήνες πολέμου» στα σύνορα του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου - «Να ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι, ότι είμαστε σε εγρήγορση και...
Ρούτε προς Ρωσία: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό σε εδάφη του ΝΑΤΟ»
onaseia_sxoleia
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Τι ισχύει για τις προσλήψεις αναπληρωτών - Εκδόθηκαν οι πίνακες
Ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες αναπληρωτών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία – Δείτε ποιοι προσλαμβάνονται και τι ισχύει για όσους δεν αναλάβουν υπηρεσία
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Τι ισχύει για τις προσλήψεις αναπληρωτών - Εκδόθηκαν οι πίνακες
Κωνσταντίνος Βλάσσης
Κώστας Βλάσης: Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Τόνισε ότι όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις ανάγκες με την απαιτούμενη οργάνωση από την πρώτη μέρα
Κώστας Βλάσης: Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
peripoliko.jpg
Σοκ στην Κυψέλη: 59χρονος πυροβόλησε υπάλληλο καθαριότητας
Συγκεκριμένα, ο 59χρονος προσέγγισε απορριμματοφόρο, κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων και πυροβόλησε σε βάρος υπαλλήλου καθαριότητας
Σοκ στην Κυψέλη: 59χρονος πυροβόλησε υπάλληλο καθαριότητας