ΙΕΠ
Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να διαθέτουν περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές για τη διδασκαλία τους και οι μαθητές/τριες να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) συνεχίζει και ενισχύει την τεχνική και λειτουργική υποστήριξη των ψηφιακών εφαρμογών Book Review και Support Bookreview, που αποτελούν αναπόσπαστα εργαλεία στη διαδικασία αξιολόγησης των σχολικών βιβλίων στο πλαίσιο του Πολλαπλού Βιβλίου.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση με την αξιολόγηση δεκάδων βιβλίων και αναμένονται οι αποφάσεις ένταξης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση, κατά την οποία αξιολογούνται και άλλοι δεκάδες τίτλοι με σκοπό την ένταξή τους στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (ΜΔΒ) και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (ΨΒΔΒ).

Η τεχνική υποστήριξη διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων, την περαιτέρω αναβάθμιση της χρηστικότητας και της ασφάλειας, καθώς και τη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας του έργου των επιτροπών αξιολόγησης.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται έμπρακτα η εφαρμογή του Πολλαπλού Βιβλίου, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να διαθέτουν περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές για τη διδασκαλία τους και οι μαθητές/τριες να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό υλικό.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"