ITALIKA
Το πλαίσιο για την επιλογή και παραγγελία σχολικών βιβλίων Ιταλικών το σχολικό έτος 2025-2026, υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Με νέα εγκύκλιο, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη καθορίζει αναλυτικά το πώς θα γίνει η προμήθεια των ξενόγλωσσων βιβλίων για την Ιταλική γλώσσα στα Γυμνάσια κατά το σχολικό έτος 2025-2026.

Επιλογή από εγκεκριμένο κατάλογο

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από τις σειρές που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση της 11ης Οκτωβρίου 2023 (ΑΔΑ: 6ΡΛΧ46ΝΚΠΔ-Ο1Φ).

Οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας εισηγούνται το καταλληλότερο βιβλίο μαθητή για το επίπεδο των μαθητών τους, ενώ η τελική απόφαση ανήκει στον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος συντάσσει σχετικό πρακτικό.

Διαδικασία παραγγελίας

Οι παραγγελίες θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, μετά από επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους εκδοτικούς οίκους.

Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, πριν από την αποστολή της παραγγελίας, οφείλει να προϋπολογίσει το κόστος και να λάβει έγκριση από το οικονομικό τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του Π.Δ. 80/2016 και των διαθέσιμων πιστώσεων του ΑΛΕ 2310401004 («Επιχορήγηση σε ΟΤΑ για σχολικές επιτροπές και εφορείες»).

Χρηματοδότηση και εξοφλήσεις

Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση ανεπάρκειας πόρων, οι Διευθύνσεις υποχρεούνται να υποβάλουν τεκμηριωμένα αιτήματα συμπληρωματικών πιστώσεων στη Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού του ΥΠΑΙΘΑ.

Τα βιβλία θα παραδίδονται σε τριμελή επιτροπή παραλαβής, ορισμένη από τον Διευθυντή, στην οποία συμμετέχει υποχρεωτικά ο καθηγητής ειδικότητας.

Δεν θα γίνονται δεκτά τιμολόγια με διαφορετικές τιμές από αυτές που ορίζονται στην υπουργική απόφαση του 2023, ούτε καν με απόκλιση στο ΦΠΑ.

Στο Πρακτικό Παράδοσης και Παραλαβής θα καταγράφονται αναλυτικά οι τίτλοι και τα αντίτυπα, ενώ όλα τα παραστατικά (δελτία αποστολής, τιμολόγια, πρακτικά συλλόγων) θα φυλάσσονται ως δικαιολογητικά δαπανών.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kiranakis.jpg
Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος, οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξάνονται»
«Θα επιχειρήσουμε συγκράτηση τιμών», λέει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αλλά προειδοποιεί «αν η σύρραξη μεγαλώσει, έρχονται δυσκολίες»
Κυρανάκης: «Όσο διαρκεί ο πόλεμος, οι τιμές στα εισιτήρια θα αυξάνονται»
σφετσας
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ και θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγορεύει επίτιμο διδάκτορα τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα
ptisi.jpg
ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση από Ντουμπάι για Έλληνες με κατοικίδια – Λίγες οι θέσεις
Το υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει πτήση για Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλιώς λόγω των ζώων τους — Περιορισμένες θέσεις και...
ΥΠΕΞ: Ειδική πτήση από Ντουμπάι για Έλληνες με κατοικίδια – Λίγες οι θέσεις
διακριση
ΠΑΔΑ: Βράβευση πρωτοετούς φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής με το «Βραβείο Αριστείας» του ΙΚΥ
Η διάκριση απονεμήθηκε στη Μαρία Λογοθέτη, η οποία ξεχώρισε για την εξαιρετική της επίδοση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025
ΠΑΔΑ: Βράβευση πρωτοετούς φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής με το «Βραβείο Αριστείας» του ΙΚΥ