Εκπαίδευση

Από σήμερα Τρίτη, η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας για 8.823 νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς

paideias
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή, ΚΕΔΑΣΥ και Μουσικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε τον μόνιμο διορισμό 8.823 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις. Οι αποφάσεις δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 3115, 3116 και 3117/τ.Γ΄/26.08.2025 και αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, τα ΚΕΔΑΣΥ καθώς και τα Μουσικά Σχολεία.

Διαδικασία ορκωμοσίας

Οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025.

  • Όσοι διορίστηκαν σε σχολικές μονάδες προσέρχονται στον/στην Προϊστάμενο/η της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της περιοχής διορισμού τους.

  • Οι διοριζόμενοι στα ΚΕΔΑΣΥ οφείλουν να παρουσιαστούν στον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΚΕΔΑΣΥ διορισμού τους.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση ανάληψης καθηκόντων από το νέο σχολικό έτος.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ

Πρόσκληση σε ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας  8.823 εκπαιδευτικών                                                                                                                               

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και σε συνέχεια του από 25.08.2025 σχετικού δελτίου τύπου, ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 31153116 και 3117 /τ. Γ΄/ 26.08.2025 οι αποφάσεις της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν στο μόνιμο διορισμό 8.823 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και σε Μουσικά Σχολεία.

Οι διοριζόμενοι/ες υποχρεούνται να παρουσιαστούν στον/στην προϊστάμενο/η της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της περιοχής διορισμού τους, για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη 26 έως και τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025. Οι διοριζόμενοι στα ΚΕΔΑΣΥ παρουσιάζονται στον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΚΕΔΑΣΥ διορισμού τους, κατά τις ως άνω ημερομηνίες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση