chatgpt
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται… φιλόλογος: Η πρώτη Πανεπιστημιακή Πιστοποιημένη επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς γλωσσικών μαθημάτων»

Μετά το 1ο γενικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση όπου το επιλέγουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοίνωσε το 1ο στην χώρα πανεπιστημιακό πιστοποιητικό A.I. εξειδικευμένο για φιλολόγους.

Βγαίνουν οι πρώτοι Πιστοποιημένο φιλόλογοι στην Ελλάδα στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χιλιάδες φιλόλογοι αποκτούν επίσημη πιστοποίηση στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στη διδασκαλία της φιλολογικών μαθημάων.. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΚΕΚ, δημιούργησε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που συνδέει την κλασική φιλολογική παιδεία με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι πρώτοι πιστοποιημένοι φιλόλογοι στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι γεγονός, σηματοδοτώντας μια ιστορική αλλαγή στην εκπαιδευτική κουλτούρα της χώρας, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για νέες επαγγελματικές και παιδαγωγικές δυνατότητες.

Το Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το 1ο στην Ελλάδα με αυτή την εξειδίκευση που αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ και μοριοδοτεί με βάση τη νομοθεσία

Εξειδίκευση για φιλολόγους και εκπαιδευτικούς γλωσσικών μαθημάτων

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες όσων διδάσκουν γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία, αρχαία ελληνικά — από τη διδασκαλία γλωσσικών δεξιοτήτων έως τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού με Τεχνητή Νοημοσύνη. 

  • Ενσωμάτωση νέων ψηφιακών εργαλείων

Περιλαμβάνει ενότητες όπως διαδραστικά σχολικά βιβλία, χρήση της πλατφόρμας “Φωτόδεντρο”, εργαλεία μετάφρασης (π.χ. ChatGPT, Duolingo, Grammarly, Quizlet) και παιδαγωγικές εφαρμογές AI στο μάθημα. 

  • Πρακτικές ψηφιακές εφαρμογές

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη χρήση πάνω από 30 εργαλεία ΤΝ, από ατομικούς βοηθούς έως πλατφόρμες δημιουργίας μαθημάτων και αξιολόγησης. 

  • Αξιοποίηση της ΤΝ στην εκπαιδευτική καθημερινότητα

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στη σχεδίαση μαθημάτων, δημιουργία περιλήψεων, αυτόματη διόρθωση, διαδραστική αξιολόγηση, αλλά και την αντιμετώπιση ζητημάτων ηθικής και υπεύθυνης χρήσης της ΤΝ.

To ChatGpt αλλάζει κυρίως τα φιλολογικά μαθήματα και για το μαθητή και για το δάσκαλο

Το ChatGPT έρχεται να μεταμορφώσει όλα τα μαθήματα στο σχολείο με κέντρο βάρους τα φιλολογικά  βελτιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και ενισχύοντας την αλληλεπίδραση με τους μαθητές. Το εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης «Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από Φιλολόγους στη Διδασκαλία Γλωσσικών Μαθημάτων» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ChatGPT στο μέγιστο βαθμό.

122 υποτροφίες έως τις 18/8 για φιλόλογους - Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

texniti noimosini filolgoi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα
«Τους ευχαριστώ όλους για τα... καλά τους λόγια»: Το νέο βίντεο του Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του
Όλοι τους αναφέρονται —άλλοτε με κριτική, άλλοτε με χιούμορ— στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, διαμορφώνοντας ένα ασυνήθιστο μίγμα φωνών που σχολιάζουν...
«Τους ευχαριστώ όλους για τα... καλά τους λόγια»: Το νέο βίντεο του Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του