Η Σοφία Ζαχαράκη με τον Πρύτανη του ΔΙΠΑΕ
Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη δεσμεύτηκε να στηρίξει την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, είχε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Αγγελόπουλος ανέπτυξε τις στρατηγικές δυνατότητες και τις μελλοντικές προοπτικές του Ιδρύματος, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως πυλώνα ακαδημαϊκής ανάπτυξης, έρευνας και καινοτομίας στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την εξωστρέφεια του Ιδρύματος, την ενίσχυση της διεθνούς του παρουσίας, καθώς και την περαιτέρω υποστήριξη δράσεων που ανταποκρίνονται στον διεθνή του χαρακτήρα.

 Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα 27 αγγλόφωνα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΑΚΕΔΙΠΣ) αλλά και στα δύο εμβληματικά προγράμματα που εγκρίθηκαν, στο πλαίσιο ίδρυσης κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, υπό την αιγίδα του υπουργείου, με το Rutgers University και το New York University. 

Ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ αναφέρθηκε, επίσης, και στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), για την ίδρυση νέων προγραμμάτων σπουδών. 

Συγκεκριμένα, για τις Ναυτιλιακές και Συνδυασμένες Μεταφορές από το Τμήμα Διοίκησης και Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη, για τη Γραφιστική και Ψηφιακή Επικοινωνία από το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς και για την Ειδική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία από το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, στη Σίνδο.

Ο Σταμάτης Αγγελόπουλος  ενημέρωσε την κ. Ζαχαράκη για τις ιδιαίτερα υψηλές προτιμήσεις των επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στα τμήματα του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι προσφερόμενες θέσεις νεοεισαχθέντων στα περιφερειακά τμήματα του πανεπιστημίου, καλύφθηκαν στο 100%.

Επίσης, παρουσιάστηκε στην κ. Ζαχαράκη η πορεία υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος του ΔΙΠΑΕ, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελόπουλος, με την έναρξη της πρυτανικής του θητείας. Βαρύτητα δόθηκε στο σύνολο των δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της έρευνας, στη βελτίωση των υποδομών και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία. Τέλος, αναφέρθηκαν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τη χρηματοδότηση όσο και με τη στελέχωση σε διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σημαντική πρόοδο και ανάπτυξη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και δεσμεύτηκε να στηρίξει την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του πανεπιστημίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επέτειος Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από σήμερα, Σάββατο
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από σήμερα, Σάββατο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις
Αναλυτικά τι είπε ο Πρωθυπουργός για τον ρόλο του σχολείου σήμερα και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις
εκπαίδευση
SUB.8: Το ΙΕΠ ορίζει Συμβούλους για τη μεγαλύτερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χώρα
SUB.8-Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών: Ορίστηκαν οι Σύμβουλοι του ΙΕΠ για την υποστήριξη της Επιμόρφωσης
SUB.8: Το ΙΕΠ ορίζει Συμβούλους για τη μεγαλύτερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χώρα