Ο μήνας που "τρέχει" είναι ο βασικός μήνας των διορισμών εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών.
Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι προσκλήσεις για διορισμό ή πρόσληψη και πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που μπερδεύονται σχετικά με τις περιοχές που περιλαμβάνει κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε κάθε Νομό.

Για παράδειγμα, κάποιος που επιλέγει την Ικαρία. Ποια περιοχή της Σάμου πρέπει να δηλώσω στη αίτηση του; Την Α', τη Β' ή τη Γ;». Η απάντηση είναι πως η Ικαρία υπάγεται στη Β' Σάμου.
Το alfavita.gr για διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που πρόκειται να προσληφθούν μόνιμα ή ως αναπληρωτές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο παρουσιάζει την γεωγραφική κατανομή των περιοχών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε Νομούς/Δήμους.
Δείτε τον Πίνακα ΕΔΩ
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom