Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλάει στη Βουλή
Η υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι τα τελευταία νομοσχέδια στην εκπαίδευση περιλάμβαναν πολλαπλά αντικείμενα και, κατά συνέπεια, ήταν δύσκολο να μελετηθούν και να συζητηθούν επαρκώς

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε σημαντική αλλαγή στη διαδικασία κατάρτισης και κατάθεσης των νομοσχεδίων που αφορούν την εκπαίδευση. Μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι τα επόμενα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας θα είναι «μονοθεματικά» και όχι πολυθεματικά, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Γιατί αλλάζει η προσέγγιση στα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας

Στην τοποθέτησή της, η κ. Σοφία Ζαχαράκη παραδέχθηκε ότι τα τελευταία νομοσχέδια περιλάμβαναν πολλαπλά αντικείμενα και, κατά συνέπεια, ήταν δύσκολο να μελετηθούν και να συζητηθούν επαρκώς:

«Επειδή πράγματι το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά αντικείμενα και υπήρχε και παραδοχή μέσα στην Επιτροπή ότι η μέριμνά μας θα είναι και προτεραιότητα, την επόμενη φορά το επόμενο νομοσχέδιό μας να είναι πιο καθαρό, έτσι ώστε να μπορούμε να το μελετήσουμε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός εξήγησε πως, λόγω της χρονικής συγκυρίας και των πολλαπλών ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, υπήρξε μεγάλος όγκος θεμάτων σε πρόσφατα νομοσχέδια. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι στο εξής οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν σαφή θεματική εστίαση.

Η παραδοχή και οι ευχαριστίες

Η κ. Ζαχαράκη ευχαρίστησε τους συνεργάτες της στο υπουργείο –τον αναπληρωτή υπουργό, τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς– για την προσπάθεια που καταβλήθηκε, σημειώνοντας ότι «οφείλω να το πω σε όλους, ευχαριστώντας πάρα πολύ και τον Αναπληρωτή Υπουργό και τους Υφυπουργούς και όλη την ομάδα των Γενικών Γραμματέων και των συναδέλφων- μια μεγάλη προσπάθεια, καθώς ευρισκόμενες και ευρισκόμενοι στο Υπουργείο προς το τέλος Μαρτίου και εν εξελίξει πολλών πραγμάτων και για την έναρξη της χρονιάς, αλλά και πολλών εκτάκτων συγκυριών, προφανώς υπάρχει παραδοχή μεγάλου όγκου αυτήν τη στιγμή και αδυναμίας πολλές φορές να καλύψουμε και το σύνολο του αντικειμένου με την αναλυτική διάθεση που θα του έπρεπε, γιατί περιέχει σημαντικά πράγματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνταγματική αναθεώρηση: Live οι ανακοινώσεις - Οι αλλαγές που προτείνονται (Βίντεο)
Συνταγματική Αναθεώρηση: Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη - Ιστορικό διάγγελμα Μητσοτάκη για «τομές που θα αλλάξουν τη...
Συνταγματική αναθεώρηση: Live οι ανακοινώσεις - Οι αλλαγές που προτείνονται (Βίντεο)