Κωνσταντίνος Ευαγγελίου
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και εικαστικός καλλιτέχνης, Κωνσταντίνος Ευαγγελίου.

Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών από το 1984 και συνεργάτης της Επιτροπής Παιδείας του ΕΕΤΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων όπου αγωνίστηκε για τη Δημόσια Παιδεία και την Αισθητική Αγωγή.

Το «αντίο» από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

 Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Κωνσταντίνος Ευαγγελίου

Αποχαιρετίσαμε τον καλό μας συνάδελφο και αγαπητό σε όλους εικαστικό καλλιτέχνη και εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίου που έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιουλίου 2025.

Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών από το 1984 και συνεργάτης της Επιτροπής Παιδείας του ΕΕΤΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων όπου αγωνίστηκε για τη Δημόσια Παιδεία και την Αισθητική Αγωγή. Οι συνάδελφοι του θα τον θυμούνται για τον ευγενικό χαρακτήρα του, το χαμόγελό του και την φωτογραφική του μηχανή όπου συνέβαλε σε κάθε δημόσια συζήτηση για την Εικαστική Παιδεία.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου 1959 και είχε τελειώσει το Γυμνάσιο Πλάκας. Σπούδασε ζωγραφική, μουσειολογία και κριτική τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και συνέχισε τις σπουδές του σε σχολή συντήρησης αρχαιοτήτων και σε σχολή φωτισμού θεάτρου. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα και διορίστηκε καθηγητής εικαστικών μαθημάτων πρώτα στην Κέρκυρα το 1988 και μετά μετατέθηκε στην Αθήνα το1993.

Ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία και εξέθεσε τα έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Επίσης ασχολήθηκε με τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων, όπως επίσης οικογενειακών εκδηλώσεων όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Το ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του , στην κόρη του επίσης εικαστικό Αριάδνη Ευαγγελίου-Ραχιώτη , στον γιό του Ευάγγελο και τη συζυγό του.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ

Ο Πρόεδρος             Η Γενική Γραμματέας

Νάσος Χαλκίδης      Μαριάννα Τσαγκάρη-Αναστασοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Εμπλοκή Φλωρίδη βλέπει η Κωνσταντοπούλου στην καθυστέρηση διαβίβασης της ποινικής δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
Υποστηρίζει πως υπάρχουν ενδείξεις για συγκάλυψη και παρακώλυση της δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους εμπλεκόμενους διαλόγους...
Εμπλοκή Φλωρίδη βλέπει η Κωνσταντοπούλου στην καθυστέρηση διαβίβασης της ποινικής δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
bullying
Πολύχρωμο Σχολείο: Ως αποτέλεσμα ΛΟΑΤΚΙφοβικού εκφοβισμού καταγγέλλει την αυτοκτονία 13χρονου στη Φυλή
Ανάληψη ευθύνης ζητά το Πολύχρωμο Σχολείο μετά την αυτοκτονία 13χρονου
Πολύχρωμο Σχολείο: Ως αποτέλεσμα ΛΟΑΤΚΙφοβικού εκφοβισμού καταγγέλλει την αυτοκτονία 13χρονου στη Φυλή
dimokriteio panepistimio
Το ΔΠΘ επεκτείνεται στο Κάιρο: Προς ίδρυση παραρτήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Helwan
Ακαδημαϊκή γέφυρα Ελλάδας – Αιγύπτου: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενισχύει τη διεθνή του παρουσία
Το ΔΠΘ επεκτείνεται στο Κάιρο: Προς ίδρυση παραρτήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Helwan