PARASTATIDIS
Όπως τονίζουν οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η επαναλαμβανόμενη αποτυχία του υπουργείου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία κρίσιμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι εγγραφές στα σχολεία, αναδεικνύει βαθύτερα προβλήματα προγραμματισμού, τεχνικής υποστήριξης και λογοδοσίας

Την έντονη ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία εκφράζουν ο Στέφανος Παραστατίδης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας και Βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, και ο Σωκράτης Κατσίκας, Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του κόμματος.

Σε κοινή δήλωσή τους, επισημαίνουν τις σοβαρές δυσλειτουργίες του συστήματος, τις καθυστερήσεις και την απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως τονίζουν οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η επαναλαμβανόμενη αποτυχία του υπουργείου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία κρίσιμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως οι εγγραφές στα σχολεία, αναδεικνύει βαθύτερα προβλήματα προγραμματισμού, τεχνικής υποστήριξης και λογοδοσίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεσες λύσεις, οι συνεχείς παρατάσεις και η αβεβαιότητα δημιουργούν εύλογη αναστάτωση στους γονείς, που παραμένουν χωρίς σαφείς πληροφορίες για τη σχολική πορεία των παιδιών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά  την παντελή απουσία σοβαρής προετοιμασίας και την έλλειψη εποπτείας και ελέγχου από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής το σύστημα αντιμετώπισε δυσλειτουργίες, γεγονός που αντί να διευκολύνει έκανε δυσχερέστερη τη διαδικασία εγγραφής προκαλώντας ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις.

Η δυσλειτουργία του συστήματος ανάγκασε το υπουργείο σε δύο παρατάσεις της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ενώ τα αποτελέσματα των εγγραφών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη  παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.

Τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η απουσία ενημέρωσης και  οι συνεχείς παρατάσεις δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους γονείς που δεν γνωρίζουν ακόμη με βεβαιότητα το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους.

Οι  επιχειρούμενοι ψηφιακοί εκσυγχρονισμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργούν για τη διευκόλυνση των πολιτών και όχι εις βάρος τους.

Το υπουργείο οφείλει άμεσα έστω και καθυστερημένα να δώσει απαντήσεις και να ενημερώσει υπεύθυνα τους γονείς.

Με εκτίμηση,
 
Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Τομεάρχης Παιδείας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Αφυδάτωση και dέρμα: Πώς eπηρεάζει την eπιδερμίδα σας και pώς να την ροστατεύσετε
Η αφυδάτωση θαμπώνει το δέρμα και αποδυναμώνει τον φυσικό φραγμό του. Μάθετε πώς να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και υγιή.
Αφυδάτωση και dέρμα: Πώς eπηρεάζει την eπιδερμίδα σας και pώς να την ροστατεύσετε
οδοντόβουρτσα
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της
Από Escherichia coli έως μύκητες Candida – Τι δείχνουν οι έρευνες για τα μικρόβια στις οδοντόβουρτσες και πώς να τις καθαρίζετε σωστά
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της