Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Χαλκίδα, όταν μαθητές δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό να παγιδεύσουν καθηγητή του σχολείου τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Live You», οι μαθητές προσέγγισαν τον καθηγητή μέσω του πλαστού προφίλ, το οποίο υποδυόταν μία ανήλικη μαθήτρια 17 ετών. Ο καθηγητής, φέρεται να ανταποκρίθηκε και να έκλεισε ραντεβού για συνάντηση, το οποίο καθορίστηκε να γίνει στα δικαστήρια της Χαλκίδας.
Ωστόσο, στο σημείο της συνάντησης εμφανίστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιτέθηκαν στον καθηγητή, καταγράφοντας το περιστατικό σε βίντεο. Στο βίντεο φέρεται να τον εξαναγκάζουν να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επικοινωνήσει ξανά με ανήλικα άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τη στιγμή της επίθεσης, δεν είχε προηγηθεί επίσημη καταγγελία εναντίον του καθηγητή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ