ekpa
Εκπαιδευτικές δράσεις και καινοτομία στην ακαδημαϊκή κοινότητα

Σημαντική συνεργασία εγκαινιάζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη Google, εστιάζοντας στην εκπαίδευση και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ακαδημαϊκή έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας:

«Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο εργαλείο για την έρευνα και την εκπαίδευση. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, δίνουμε στα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες με τρόπο ουσιαστικό και υπεύθυνο».

Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η διεξαγωγή 10 σεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΠΑ. Τα προγράμματα καλύπτουν θέματα όπως η μηχανική μάθηση, η κυβερνοασφάλεια, η ανάλυση δεδομένων για τη λήψη αποφάσεων και η ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Θεόδωρος Δαμιανίδης, Marketing Manager της Google Ελλάδος, ανέφερε:

«Η Ελλάδα τείνει να περάσει από τη θέση του καταναλωτή τεχνητής νοημοσύνης σε αυτήν του παραγωγού. Ήδη το 11% των κορυφαίων ερευνητών του κλάδου είναι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων, με το ΕΚΠΑ να κατέχει εξέχουσα θέση σε αυτό το δυναμικό».

Η συνεργασία αυτή αποτελεί συνέχεια του μνημονίου που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Σαν "βόμβα" έσκασε για όλους τους 47.000 υποψήφιους του ΑΣΕΠ η παρακάτω δημοσίευση λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις του 2ου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ -...
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»