tempi
Ο κ. Κοκοτσάκης ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να μην δημοσιευτούν τα ηχητικά αποσπάσματα που καταγράφουν κρίσιμες στιγμές του τραγικού περιστατικού

Ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπης, Βασίλης Κοκοτσάκης, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επιστημονική ημερίδα του ΑΠΘ για τα αίτια της φονικής φωτιάς στα Τέμπη.

Ο κ. Κοκοτσάκης ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να μην δημοσιευτούν τα ηχητικά αποσπάσματα που καταγράφουν κρίσιμες στιγμές του τραγικού περιστατικού.

Αναφερόμενος στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Κοκοτσάκης τόνισε την καταστροφή των τριών βασικών παραμέτρων που καθορίζουν μια τέτοιου είδους έρευνα: το πεδίο, οι μάρτυρες και τα τεχνικά μέσα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το πρώτο στοιχείο καταστράφηκε, το δεύτερο είναι άγνωστο, ενώ το τρίτο συνεχίζει να αγνοείται. Αυτή η έλλειψη κρίσιμων δεδομένων, σύμφωνα με τον ίδιο, καθιστά την έρευνα πιο δύσκολη και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την απόδοση ευθυνών.

Επιπλέον, ο κ. Κοκοτσάκης αναφέρθηκε στην πυρόσφαιρα και την προσπάθεια της ομάδας του να προσδιορίσει την ένταση της φωτιάς, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα και μετρήσεις που αποκάλυψαν τη σοβαρότητα του συμβάντος. Παρά τις προσπάθειές τους, όπως υπογράμμισε, τίποτα από τα σημαντικά ευρήματα δεν έχει ενσωματωθεί μέχρι σήμερα στη δικογραφία.

Ωστόσο, ο κ. Κοκοτσάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ηχητικά αποσπάσματα, τα οποία χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο της έρευνας. Τα ηχητικά αυτά, που περιλαμβάνουν και τις φωνές θυμάτων, αποτέλεσαν, όπως είπε, πηγή έντονων πιέσεων και απειλών για να μην αποκαλυφθούν. Παρά την πίεση και τα απειλητικά μηνύματα, ο κ. Κοκοτσάκης τόνισε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, κάνοντας λόγο για συνεχείς προσπάθειες υπονόμευσης της αλήθειας.

Η καταγγελία του κ. Κοκοτσάκη ρίχνει φως στις σοβαρές παραμέλησεις που συνδέονται με την τραγωδία στα Τέμπη και ενισχύει την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη στην έρευνα και την απονομή ευθυνών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού
Ένα τυχαίο σπρώξιμο εξελίχθηκε σε βίαιη επίθεση – Συνελήφθη το ζευγάρι, σοβαρά τραυματισμένος ο ανήλικος
Σοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης

Η νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου επανεξελέγη ομόφωνα από τα μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του...

Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
ζαχαρακη
Σ. Ζαχαράκη: 706 νέα ηλεκτρικά ή υβριδικά σχολικά λεωφορεία για 11.000 μαθητές/τριες ειδικών σχολείων
«Με 219 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο διασφαλίζουμε το δικαίωμα της πρόσβασης για τα παιδιά με αναπηρία»
Σ. Ζαχαράκη: 706 νέα ηλεκτρικά ή υβριδικά σχολικά λεωφορεία για 11.000 μαθητές/τριες ειδικών σχολείων