εκπαιδευτικοι
Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων για καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων μονιμοποίησης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων καταγγέλλει την καθυστέρηση της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Σάμου για την εξέταση των αιτήσεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 και του 2021. Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου επισημαίνει ότι οι σχετικές αιτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από το Σύλλογο στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, δεν έχουν εξεταστεί ακόμη, παρά την δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί υπέρ των εκπαιδευτικών αυτών.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι η καθυστέρηση αυτή δεν έχει καμία δικαιολογία και απαιτεί από το ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσει άμεσα και να λάβει την μοναδική δίκαιη και νόμιμη απόφαση, η οποία είναι η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020 και 2021.

Επιπλέον, το ΔΣ του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, αν δεν υπάρξει απάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα, θα προχωρήσουν σε προσφυγές, καθώς την Τρίτη συμπληρώνεται το 90ήμερο για την παροχή απάντησης από το ΠΥΣΠΕ. 

Αναλυτικά

Θέμα: Να συνεδριάσει άμεσα το ΠΥΣΠΕ Σάμου - Να μονιμοποιηθούν τώρα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες του 2020 και του 2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ικαρίας- Φούρνων καταγγέλλει το γεγονός ότι το ΠΥΣΠΕ δεν έχει ακόμη συνεδριάσει για να εξετάσει τις συλλογικές αιτήσεις των συναδέλφων και συναδελφισσών νεοδιόριστων του 2020 και του 2021 που κατέθεσε ο Σύλλογός μας στις 10 Σεπτέμβρη 2024. 

Το αίτημα αυτό έχει κριθεί δικαστικά υπέρ μας και δεν υπάρχει δικαιολογία για την τόση μεγάλη καθυστέρηση του ΠΥΣΠΕ. 

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ικαρίας- Φούρνων απαιτεί  να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί η μόνη δίκαιη και νόμιμη απόφαση: να μονιμοποιηθούν ακώλυτα οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες του 2020 και του 2021.

Σε κάθε περίπτωση, και με βάση τις προβλέψεις του νόμου, προχωράμε συντεταγμένα μέσα στην εβδομάδα στις σχετικές προσφυγές, αφού την Τρίτη παρέρχεται το 90ήμερο που δεν έχει δοθεί απάντηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
ΓΕΛ Κεραμειών: Διακρίσεις μαθητών σε μαθηματικά και φυσικές επιστήμες
Διακρίσεις μαθητών του ΓΕΛ Κεραμειών - Προκρίθηκαν σε Επόμενες Φάσεις Διαγωνισμών Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών
ΓΕΛ Κεραμειών: Διακρίσεις μαθητών σε μαθηματικά και φυσικές επιστήμες
daskalos
Νεοδιόριστοι: Γιατί η ΔΟΕ καθυστερεί την κατάθεση των δικαστικών προσφυγών για τις μονιμοποιήσεις;
Αίτημα ενημέρωσης προς τη ΔΟΕ, καθώς οι προθεσμίες που τίθενται από τον νόμο πλησιάζουν προς τη λήξη τους...
Νεοδιόριστοι: Γιατί η ΔΟΕ καθυστερεί την κατάθεση των δικαστικών προσφυγών για τις μονιμοποιήσεις;
viasmos
Θεσσαλόνικη: Γυναίκα κατήγγειλε τον άνδρα της για βιασμό -Πέταξε καρέκλες στην ίδια και στον γιο του
Έπειτα από καβγά, ο σύζυγός της πέταξε μια καρέκλα προς το μέρος της ίδιας και του 4χρονου γιου τους, ενώ παράλληλα βιντεοσκόπησε με το κινητό του...
Θεσσαλόνικη: Γυναίκα κατήγγειλε τον άνδρα της για βιασμό -Πέταξε καρέκλες στην ίδια και στον γιο του