Εκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: Η πρώτη ΚΥΑ με την αντιστοίχιση τμήματος του ΠΑΔΑ με Πολυτεχνική Σχολή

pada
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με αναδρομική ισχύ αντιστοιχία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής.

Υπογράφηκε από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς (Παιδείας, Υποδομών, Οικονομικών) η πρώτη Κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εξομοίωση τμήματος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) με Πολυτεχνική Σχολή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 635/18-11-2024).

Η απόφαση αφορά  την αντιστοίχιση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) με Τμήμα Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.

Στην ανωτέρω αντιστοιχία συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ από το έτος ίδρυσης και λειτουργίας του.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) θα είναι σε θέση να ασκούν τις ίδιες επαγγελματικές δραστηριότητες με τους αποφοίτους του αντίστοιχου τμήματος του Πολυτεχνείου.

Τι προηγήθηκε

Τον Οκτώβριο του 2023, όλα τα Τμήματα της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ υπέβαλαν αίτηση για αντιστοίχιση των Τμημάτων με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής. 

Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στην αναμονή έκδοσης των σχετικών ΚΥΑ, τις οποίες αναμένουν εναγωνίως οι απόφοιτοι για αποκτήσουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος του ΤΕΕ.  Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνταχθούν οι σχετικές ΚΥΑ για όλα τα Τμήματα συγκεντρωτικά, ώστε στη συνέχεια να υπογραφούν από τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς. Σε κάθε επικοινωνία μας με τους υπεύθυνους ολοκλήρωσης των παραπάνω διαδικασιών, αναφέρεται ως εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης των ΚΥΑ ο Νοέμβριος 2024.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση