Εκπαίδευση

Δυναμική κινητοποίηση στη Χαλκίδα για να παρθούν πίσω οι συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών

olme
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκπαιδευτικοί της περιοχής, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που κάλεσε η ΕΛΜΕ Εύβοιας, κατήγγειλαν τις ενέργειες του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε συναδέλφους τους

Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των συναδέλφων τους που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, απαίτησαν εκπαιδευτικοί της Εύβοιας, με δυναμική κινητοποίηση μπροστά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, στη Χαλκίδα, το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου. Στο πλευρό τους ήταν και αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και συνδικάτων της Εύβοιας.

Εκπαιδευτικοί της περιοχής, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που κάλεσε η ΕΛΜΕ Εύβοιας, κατήγγειλαν τις ενέργειες του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε συναδέλφους τους που εφαρμόζουν την απόφαση της Ομοσπονδίας τους για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση.

Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ότι η προσπάθεια τρομοκράτησής τους δεν θα περάσει, ξεκαθαρίζοντας πως ο αγώνας ενάντια στην «αξιολόγηση», στις υποβαθμίσεις σχολείων, το στοίβαγμα 25 και 30 μαθητών σε ένα τμήμα και συνολικότερα την πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συλλογικές διαδικασίες και παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο για να παρθούν πίσω οι πειθαρχικές διώξεις θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 29 Νοέμβρη.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, αντιπροσωπείες συνδικάτων και συλλόγων της περιοχής, όπως του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με επικεφαλής τον πρόεδρο Αντώνη Κούκουρα, του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με επικεφαλής την πρόεδρο, Ιωάννα Ιωάννου, η οποία επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με συνδικαλιστική δίωξη της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας, της ΟΛΜΕ, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μέλη του οποίου επίσης διώκονται πειθαρχικά από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συμμετοχή τους στην απεργία κατά της αξιολόγησης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση