Thumbnail
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, καταγγέλλει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, για τις διώξεις 6 εκπαιδευτικών επειδή συμμετείχαν σε απεργία-αποχή

Ένα πρωτοφανές και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στον χώρο της εκπαίδευσης -κυρίως πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας-, όπου για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά έχουμε δεκάδες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών με την πλήρη κάλυψη του υπουργού Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, καταγγέλλει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, για τις διώξεις 6 εκπαιδευτικών επειδή συμμετείχαν σε απεργία-αποχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε απεργούς συναδέλφους, δασκάλους και νηπιαγωγούς. Οι 6 εκπαιδευτικοί διώκονται επειδή συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση που έχει προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ.

Αυτό το κλίμα καταστολής δεν περιορίζεται μόνο στη Ζάκυνθο. Πάνω από 150 εκπαιδευτικοί διώκονται λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή πανελλαδικά. Στην Πάτρα, την Ανατολική Αττική, την Αργολίδα καθαιρέθηκαν διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊστάμενοι. Δεν γλυτώνουν ούτε εκπαιδευτικοί που βγαίνουν στη σύνταξη, όπως συνέβη στα Ιωάννινα και στον Πειραιά.

Η λεγόμενη "ατομική αξιολόγηση" έρχεται συνέχεια της "αξιολόγησης σχολικής μονάδας", η οποία έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς δυνατότητα κάλυψης και των στοιχειωδών τους αναγκών. Τόσο η ατομική αξιολόγηση όσο και αξιολόγηση σχολικής μονάδας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποσκοπούν στην αναβάθμιση της παιδείας, αλλά στην επιβολή ασφυκτικού ελέγχου στους εκπαιδευτικούς, ενοχοποιώντας τους για κάθε πρόβλημα στα σχολεία και στην ανάθεση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Η λεγόμενη αξιολόγηση είναι αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική και επιβάλλεται από την κυβέρνηση παραβιάζοντας ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, αποδεικνύοντας πέρα από κάθε αμφιβολία τον τιμωρητικό χαρακτήρα της.

Το όργιο αυτό αυταρχισμού από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας έρχεται την ώρα που τα σχολεία τη δευτεροβάθμιας του νησιού έχουν χάσει πάνω από 8000 ώρες μαθημάτων από την αρχή της χρονιάς, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση όσον αφορά τη συντήρησή τους και ασφυκτιούν οικονομικά με ευθύνη κυβέρνησης και Δήμου. Υπογραμμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κλίμα φόβου που προσπαθεί να σπείρει στους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δεν θα περάσει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ συμπαραστέκεται έμπρακτα στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ Ζακύνθου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 στις 12:00 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Γίωργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί μετά την εκλογική ήττα του 2023 και κατηγορεί την ηγεσία για αποφυγή απολογισμού
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
ipourgeio_paideias
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Προειδοποίηση ΠΟΣΥΠ: Κίνδυνος για ζωές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας