Πίνακας
Αίτημα για δημιουργία ενός νέου πλαίσιο ρυθμίσεων στο πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών επεξηγεί τι ισχύει αναφορικά με το ζήτημα της αναδρομικότητας, τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία σε σχέση με το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών!

Να γίνει πραγματικότητα ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων στο πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία σε σχέση με το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών αναφορικά με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Νόμο 5128/2024.  Η απουσία πρόβλεψης και ο ουσιαστικός αποκλεισμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν πριν το 2023 αποτελεί μια επιλογή άνιση και άδικη σε έκταση και ένταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

H προσδοκία πως το δίκαιο αυτό αίτημα του κλάδου θα γινόταν δημόσια πολιτική διαψεύστηκε καθώς στην εγκύκλιο μεταθέσεων δεν αποτυπώνεται η τόσο αναμενόμενη αυτή ρύθμιση. 

Πρέπει να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα να ισχύσει αναδρομικά και να υπολογιστεί ο χρόνος απόσπασης  ως χρόνος για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία αυτή νομοθετική πρωτοβουλία και να διασφαλίσει ότι η ρύθμιση αυτή θα διαμορφώσει συνθήκες που θα ισχύσουν  για την εγκύκλιο μεταθέσεων που αυτή την περίοδο είναι ενεργή.

Την ίδια ώρα πιο αναγκαία από ποτέ είναι η συγκρότηση ενός νέου πλέγματος ρυθμίσεων που θα πλαισιώσει το πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης, με διακριτά και ομοιογενή κριτήρια, με μοριοδότηση που θα είναι αποτυπωμένη με όρους ξεκάθαρους και ολιστικούς. Και η αναγκαία αυτή ρύθμιση δεν έχει γίνει πραγματικότητα και δεν ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο μεταθέσεων που είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο.

Η επιλογή αυτή να μην αρθούν αυτές οι εξαιρετικά προβληματικές καταστάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες άνισες και άδικες αποτυπώνουν την ιεράρχηση που προκρίνει η κυβερνητική πολιτική.  

Είναι ώρα να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα και να ληφθούν αποφάσεις που θα διαμορφώσουν πρόσημο δικαιοσύνης και ισονομίας στα τόσο αυτά σημαντικά θέματα!


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
νιοκι
Νιόκι φούρνου με πλούσια σάλτσα ντομάτας
Ένα χορταστικό και ιδιαίτερα γευστικό πιάτο που ταιριάζει ιδανικά στο οικογενειακό τραπέζι και κερδίζει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά.
Νιόκι φούρνου με πλούσια σάλτσα ντομάτας