Εκπαίδευση 0

Εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών: Αίτημα για άμεση αποκατάσταση στο ζήτημα της αναδρομικότητας

Πίνακας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αίτημα για δημιουργία ενός νέου πλαίσιο ρυθμίσεων στο πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών επεξηγεί τι ισχύει αναφορικά με το ζήτημα της αναδρομικότητας, τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία σε σχέση με το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών!

Να γίνει πραγματικότητα ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων στο πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Να αποκατασταθεί τώρα η αδικία σε σχέση με το ζήτημα της αναδρομικότητας για τους εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών αναφορικά με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Νόμο 5128/2024.  Η απουσία πρόβλεψης και ο ουσιαστικός αποκλεισμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν πριν το 2023 αποτελεί μια επιλογή άνιση και άδικη σε έκταση και ένταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

H προσδοκία πως το δίκαιο αυτό αίτημα του κλάδου θα γινόταν δημόσια πολιτική διαψεύστηκε καθώς στην εγκύκλιο μεταθέσεων δεν αποτυπώνεται η τόσο αναμενόμενη αυτή ρύθμιση. 

Πρέπει να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα να ισχύσει αναδρομικά και να υπολογιστεί ο χρόνος απόσπασης  ως χρόνος για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία αυτή νομοθετική πρωτοβουλία και να διασφαλίσει ότι η ρύθμιση αυτή θα διαμορφώσει συνθήκες που θα ισχύσουν  για την εγκύκλιο μεταθέσεων που αυτή την περίοδο είναι ενεργή.

Την ίδια ώρα πιο αναγκαία από ποτέ είναι η συγκρότηση ενός νέου πλέγματος ρυθμίσεων που θα πλαισιώσει το πεδίο των μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης, με διακριτά και ομοιογενή κριτήρια, με μοριοδότηση που θα είναι αποτυπωμένη με όρους ξεκάθαρους και ολιστικούς. Και η αναγκαία αυτή ρύθμιση δεν έχει γίνει πραγματικότητα και δεν ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο μεταθέσεων που είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο.

Η επιλογή αυτή να μην αρθούν αυτές οι εξαιρετικά προβληματικές καταστάσεις που διαμορφώνουν συνθήκες άνισες και άδικες αποτυπώνουν την ιεράρχηση που προκρίνει η κυβερνητική πολιτική.  

Είναι ώρα να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα και να ληφθούν αποφάσεις που θα διαμορφώσουν πρόσημο δικαιοσύνης και ισονομίας στα τόσο αυτά σημαντικά θέματα!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση