lykeio_mathites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Το ΥΠΑΙΘ καταργεί τμήμα Κατεύθυνσης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και διώχνει τους μαθητές μόλις 2 ημέρες πριν τον αγιασμό

Μεγάλη αναστάτωση για 8 μαθητές και τους γονείς τους μετά την ανακοίνωση πως καταργείται αιφνιδίως τμήμα του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καταγγέλλει πως μόλις δύο ημέρες πριν τον αγιασμό ενημερώθηκαν μέσω email για την κατάργηση τμήματος κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών της Γ' Λυκείου. 

«Στις 9.23 το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2024, οι γονείς του 2ου ημερήσιου Γ ΕΛ Θεσσαλονίκης έλαβαν ένα ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο το τμήμα κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών της Γ' Λυκείου τους ανακοινώθηκε οτί καταργήθηκε», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Συμπληρώνουν πως Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την Διεύθυνση του σχολείου και στην συνέχεια με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης απέβη μάταια, καθώς μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο, δηλώντάς μας οτι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία συνάδει με την μη επάρκεια ικανού αριθμού προσληφθέντων καθηγητών, και οτι τα συγκεκριμένα θεσμικά οργανα δεν μπορούν να μας βοηθήσουν.

Αναλυτικά

«Στις 9.23 το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2024, οι γονείς του 2ου ημερήσιου Γ ΕΛ Θεσσαλονίκης έλαβαν ένα ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο το τμήμα κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών της Γ' Λυκείου τους ανακοινώθηκε οτί καταργήθηκε.

Συνέπειες :

1. Άμεση συνέπεια. Η καταρράκωση των 8 παιδιών που την προηγούμενη μέρα της έναρξης των μαθημάτων τους, έχασαν την γη κάτω απο τα πόδια τους. Θα φύγουν απο την τάξη τους και τους συμμαθητές, ενώ ετοιμάζονται για την προσπάθεια της ζωής τους.

2. Άμεση συνέπεια. Τα παιδιά να αναγκασθούν είτε σε υποχρεωτική αλλαγή κατεύθυνσης και αλλαγή επιλογής ζωής, είτε σε υποχρεωτική αλλαγή σχολείου και μάλλον κατά μόνας, βρισκόμενα απομονωμένα, και απογοητευμένα σε ξένο περιβάλλον.

3. Άμεση συνέπεια. Οι οικογένειες των παιδιών αυτών να έχουν διαλυθεί απο την αγωνία τους.

4. Άμεση συνέπεια . Συνολικά η τάξη της Γ ' Λυκείου φθίνει, καθώς ο συνολικός αριθμός των μαθητών περιορίζεται και μειώνεται κατά 8 άτομα, με άγνωστη τύχη της τάξης της Γ Λυκείου των καταρχήν υφιστάμενων δύο τμημάτων

5. Έμμεση συνέπεια. Οι γονείς και τα παιδιά της Β Λυκείου της κατεύθυνσης αυτής, ήδη έντρομοι σκέφτονται αν θα πρέπει να αλλάξουν σχολείο απο φέτος, για να μη βρεθούν τα παιδιά τους στην θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα παιδιά της Γ Λυκείου. Οπότε και η τάξη αυτή συνολικά ενδέχεται να αποδυναμωθεί αριθμητικά.

6. Έμμεση συνέπεια. Το πιο κεντρικό και ιστορικό σχολείο της Θεσσαλονίκης υποβαθμίζεται και παροπλιζεται. Ένα τέτοιο σχολείο κινδυνεύει να αποτελέσει ένα ιστορικό κουφάρι, που θα υπολειτουργεί με την συνεχή αγωνία και με φυλλορροή των μαθητών, παρά την αντίθετη επιθυμία τους και την χωροταξία των κατοικιών τους. Πέραν του συγκεκριμένου σχολείου, το ίδιο θέμα αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία με τα οποία σαφώς συμπάσχουμε, γιατί κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει θέμα εκπαιδευτικό εν γένει ποτέ, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να του εξασφαλίζεται η δημόσια εκπαίδευσή του κοντά στο σπίτι του, και σίγουρα τα εκπαιδευτικά δεδομένα θα έπρεπε να βελτιώνονται και όχι να υποβαθμίζονται.

Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την Διεύθυνση του σχολείου και στην συνέχεια με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης απέβη μάταια, καθώς μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο, δηλώντάς μας οτι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία συνάδει με την μη επάρκεια ικανού αριθμού προσληφθέντων καθηγητών, και οτι τα συγκεκριμένα θεσμικά οργανα δεν μπορούν να μας βοηθήσουν.

Μετά τα παραπάνω απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους, και δη στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι το αρμόδιο για την έγκριση λειτουργιας ολιγομελών τμημάτων, προς εξεύρεση άμεσης λύσης και προς διενέργεια όλων των σχετικών κινήσεων, όπως στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού καθηγητών για την λειτουργία μας, αν αυτο απαιτείται (καθώς γεγονός είναι οτι το σχολείο μας είχε μέχρι χθες ικανο αριθμό καθηγητών ΚΑΙ για το εν λόγω τμήμα).

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ημερήσιου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5

Αγγελική Παναγιωτίδου Προεδρος ΔΣ

Μαρια Βακαλοπουλου Αντιπρόεδρος

Στυλιανή Ξένου Γραμματέας

Θέτιδα Τσώχου Ταμίας

Λιάνα Μπαντέκα Μέλος

Βύρων Πισσαλίδης Μελος

Χρήστος Σταματίου Μέλος»  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΟΚ: «Καμία παραπλάνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»
Υπουργείο Παιδείας κατά ΠΑΣΟΚ: «Τεχνητή ένταση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο νόμος είναι σαφής»
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΟΚ: «Καμία παραπλάνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»
education 1280
Ναζιστικά σύμβολα σε δημοτικό σχολείο: «Άγνωστοι κινούνται τη νύχτα στο σχολείο»
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων και υβριστικών συνθημάτων στους εξωτερικούς τοίχους του αύλειου χώρου, περιμετρικά του...
Ναζιστικά σύμβολα σε δημοτικό σχολείο: «Άγνωστοι κινούνται τη νύχτα στο σχολείο»
Κύθηρα
Ποιος Δήμος θα δίνει μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Δήμος αποφάσισε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος σε εκπαιδευτικούς
Ποιος Δήμος θα δίνει μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς