ekpaideytikoi
Δεν έχει δοθεί ούτε η προκαταβολή των 500 ευρώ ανά σχολείο που υποσχέθηκε ως «κάθετο» μέτρο η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των αναγκών του καθενός!

Χωρίς τα αναγκαία μέσα για τη λειτουργία τους θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία της Ηλείας, σύμφωνα και με όσα κατήγγειλε με συνέντευξη το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του μέτρου κατάργησης των σχολικών επιτροπών για όσους δήμους διαθέτουν κάτω από 100 σχολεία στον χώρο ευθύνης τους, δημιουργεί ήδη μεγάλα προβλήματα στον νομό. Την ώρα που δεν καταβλήθηκε καν η τρίτη δόση των κρατικών χρηματοδοτήσεων για το 2024 και τα σχολεία επέστρεψαν στα ταμεία των δήμων με το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, όσα ελάχιστα κονδύλια δεν είχαν διαθέσει για ανάγκες λειτουργίας τους, η νέα χρονιά βρίσκει τα σχολεία που δεν ανήκουν σε σχολικές επιτροπές με τα «ταμεία» τους άδεια, ακόμη και από τα ελάχιστα «ψίχουλα» που έπαιρναν ως ενίσχυση.

Ετσι, όπως σημείωσε η ΕΛΜΕ, όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων, ακόμα και σε στοιχειώδη, όπως χαρτί φωτοτυπικού. Στα αιτήματα των διευθυντών προς τους 7 δήμους του νομού, αναφέρεται επίσης πως δεν έχει δοθεί ούτε η προκαταβολή των 500 ευρώ ανά σχολείο που υποσχέθηκε ως «κάθετο» μέτρο η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των αναγκών του καθενός!

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η ΕΛΜΕ καλεί σε σύσκεψη, για την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων, όλα τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία της Ηλείας, για σήμερα Τετάρτη στα γραφεία της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Αθηνά Μιχαηλίδου
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
Η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης: Η Ζαχαράκη στην άτυπη σύνοδο για την «Ατζέντα Εκπαιδευτικών 2026»
Στη Λευκωσία η Ζαχαράκη: Στα «σκαριά» η «Ατζέντα των Εκπαιδευτικών 2026» της ΕΕ
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια
Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα φαινόμενα σε όλη τη χώρα – Ποια θα είναι η κρίσιμη ημέρα
Ακραία καιρικά φαινόμενα: Πού θα «χτυπήσουν» με ισχυρές βροχές και χιόνια