ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
INTIME NEWS
Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης

«Όχι» στις διώξεις των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία ενάντια στην αξιολόγηση λέει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, καθώς ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής, το οποίο εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου.

Το ψήφισμα 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταγγέλλει τις κλήσεις σε απολογία και τις απειλές καθαίρεσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αχαΐας, των διευθυντών σχολείων που συμμετέχουν  στην απεργία – αποχή που έχουν εξαγγείλει οι ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στην αντιδραστική “αξιολόγηση”.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο η ΔΔΕ Αχαΐας ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, επιχειρούν να μετατρέψουν σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα των σχολείων βαραίνουν τις Κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πιστά τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ και έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη μεταφορά του κόστους στους γονείς, τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε κυνηγούς χορηγών και σε πιστούς υπηρέτες των κατευθύνσεων και του περιεχομένου του εμπορευματοποιημένου σχολείου. Αυτές τις ιδιότητες έρχονται να ελέγξουν με τις αξιολογήσεις τους και γι’ αυτό καλούν σε απολογία και απειλούν με καθαίρεση τους διευθυντές που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το αρμόδιο Υπουργείο, να σταματήσουν την δίωξη και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια