pierrakakis
"Ο νέος εθνικός στόχος που έχουμε θέσει είναι να διπλασιάσουμε το ποσοστό των ειδικών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών"

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να «διπλασιαστεί το ποσοστό των ειδικών στις τεχνολογίες πληροφορικής» με συγκεκριμένα προγράμματα του υπουργείου σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και πρώτο από όλα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στον απόηχο της ΓΣ του ΣΕΠΕ.

Όπως σημειώνει ο κ. Πιερρακάκης «ο νέος εθνικός στόχος που έχουμε θέσει είναι να διπλασιάσουμε το ποσοστό των ειδικών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ώστε η Ελλάδα να διαθέτει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να προοδεύει ψηφιακά με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς των τελευταίων ετών».

pierrakakis

Και καταλήγει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επενδύουμε στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής σκέψης στο σχολείο, δίνουμε έμφαση στις σπουδές πληροφορικής και σχεδιάζουμε στοχευμένα προγράμματα επιμόρφωσης πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού».

Η σχετική ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη έχει ως ακολούθως: «Η σημερινή ΓΣ του ΣΕΠΕ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που φέρνει για το 2023 την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αναφορικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως είχαμε θέσει ως βασικό στόχο τετραετίας το 2019.

Είχα τη χαρά να βρεθώ με ανθρώπους που συνεργαστήκαμε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου μιλήσαμε για τα επόμενα ψηφιακά βήματα της χώρας, για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας.

Ο νέος εθνικός στόχος που έχουμε θέσει είναι να διπλασιάσουμε το ποσοστό των ειδικών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ώστε η Ελλάδα να διαθέτει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να προοδεύει ψηφιακά με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς των τελευταίων ετών.

Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επενδύουμε στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής σκέψης στο σχολείο, δίνουμε έμφαση στις σπουδές πληροφορικής και σχεδιάζουμε στοχευμένα προγράμματα επιμόρφωσης πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lefkovits
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
Στη σύλληψη του Πέτρου Λεύκοβιτς μετά την καταδίκη του για βιασμό της κόρης του
Συνελήφθη ο Πέτρος Λεύκοβιτς για τον βιασμό της κόρης του – Στη φυλακή μετά την καταδικαστική απόφαση
diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει